Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5664715 www.bgdnes.bg

Русия плаши с бойкот в Рио

Руски политик заплаши с бойкот олимпийските игри в Рио де Жанейро, след като атлетите от бившата съветска република няма да бъдат допуснати до участие на най-големия спортен форум. След грандиозния допинг скандал Международната асоциация на атлетическите федерации с покровителството на Международния олимпийски комитет забраниха на 68 спортисти да се състезават. Решението беше потвърдено и от Спортния арбитражен съд в Лозана.
"Бият ни от всички страни, а ние си мълчим и чакаме следващия удар - коментира известният политик Игор Лебедев. - Трябва да прекратим това безобразие и да нанесем ответен удар. Щом не ни искате, тогава няма да видите никого от нас. Правете си собствена олимпиада."
Лебедев е реалист, че този сценарий много трудно ще се състои. Той обвини в липса на решителност спортното ръководство в страната.
"До последния момент ще търпим унижение - добави политикът. - Ще видите как накрая ще ни кажат как никой от Русия не може да участва. Важното е сега спортните ръководители да подадат оставка, а ние да бойкотираме олимпиадата."
4-кратният олимпийски шампион в биатлона Александър Тихонов пророкува как в най-скоро време ще пострадат и зимните спортове в неговата страна.
"Скъсахме отношения с всички - обясни легендата. - Вече нямаме нито един представител в комисиите. Отделихме се от международните федерации."
Депутатът от Крим Алексей Черняк подкани останалите държави да бойкотират олимпиадата в знак на съпричастност към руските спортисти.
"Олимпизмът е честна игра. В него няма място за политика", подчерта Черняк.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама