Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5664881 www.bgdnes.bg

55 млн. евро плаща "Барса" за Гомеш

"Барселона" харчи с размах това лято и ще плати 55 млн. евро за 22-годишния португалец Андре Гомеш.
"Валенсия" ще се раздели с талантливия полузащитник, който имаше няколко оферти. Интерес към Гомеш проявяваха "Реал" (Мадрид) и рекордьорът по титли на Англия "Манчестър Юнайтед". Най-настоятелни се оказаха хората от "Барса". Гомеш също е бил изкушен да заиграе редом до аржентинския гений Лионел Меси.
"Постигнахме споразумение с "Валенсия" за трансфера на Андре Гомеш - пише в официално съобщение на "Барселона". - Играчът ще подпише своя договор с клуба следващата седмица. По-късно ще бъде представен официално като футболист на "Барселона".
Гомеш никога няма да забрави месец юли 2016 г. На 10 юли Гомеш и компания пренаписаха историята на "мореплавателите", след като удариха с 1:0 домакина Франция и спечелиха Евро 2016. Две седмици по-късно халфът осъществява мечтан трансфер на "Камп Ноу".
Андре е четвъртото ново попълнение в селекцията на Луис Енрике след Денис Суарес, Самюел Юмтити и Люка Дин.
Трансферът на Гомеш идва само ден след като Ариедо Брайда, един от шефовете в спортно-техническия щаб, обясни защо клубът се е отказал от наддаването за Пол Погба от "Ювентус".
"Когато говорим за суми над 100 милиона евро, трябва да се замислим - заяви Брайда. - Всички играчи са надценени до някаква степен. Ние познаваме Погба, той е футболист, който се е доказал. "Барселона" се интересуваше от него, но не и на всяка цена. Спряхме да преговаряме, след като сумата, искана за Погба, премина една определена граница. Освен трансферната сума трябва да се отчита и заплатата на играча. В рамките на пет години това може да означава десетки милиони."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама