Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5664898 www.bgdnes.bg

Ризов с нова пушка в Рио

Една от големите надежди за олимпийски медал Антон Ризов ще стреля с нова пушка в Рио де Жанейро, похвали се неговият треньор Веселин Петков. Европейският шампион я поръчал още преди Нова година, но оръжието дошло наскоро. Поради тази причина имало огромна вероятност пушката да не получи необходимите разрешения за пътуване до чужбина, но със съдействието на МВР всичко било решено.
"Тествахме я на турнира в Нови Сад, където имаше голяма конкуренция - обясни Веселин Петков. - Изравни своя личен резултат от позиция легнал. Влезе във финалите и дори завоюва бронз на една от дисциплините. Рискувахме с решението да я ползваме. Остава ни още малко да доизкусуряваме. Надявам се да се класираме за финал в Рио."
Петков се оплака и от липсата на подходяща база за тренировки. Стрелбището в Панчарево тъне в разруха. Затова олимпийците са принудени да тренират на комплекса в „Гео Милев“. Той е собственост на МВР и по тази причина има специален пропускателен режим. Работното време не позволява на най-добрите ни състезатели да се готвят събота и неделя.
"Няма друг спорт като нашия, който е без база и да има три олимпийски квоти - обобщи Веселин Петков. - Не само това, но имаме и още други успехи. Едно стрелбище не струва толкова много."
Спортният директор на Българския стрелкови съюз Димитър Тодоров обясни, че е алармирал преди няколко месеца за ситуацията спортния министър Красен Кралев.
"Надяваме се на разрешение. Ние в стрелбата сме търпеливи хора. Дано има развитие след олимпиадата", добави Тодоров.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама