Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5665248 www.bgdnes.bg

Чокови млатили Цоло заради 160 бона

Заради 160 бона, които Ценко Чоков прибрал от евросубсидиите, е бит зверски Цветомир Таралански-Цоло, научи "България Днес". Потърпевшият, който е със сцепена до носа устна и комоцио, ще остане в болницата в Бяла Слатина до четвъртък. Твърди, че е нападнат от Спас Чоков, въпреки изявленията на адвокати, че по-големият син на скандалния кмет не е докосвал потърпевшия.
Причината за мелето се оказват свидетелските показания на Цоло. Той компрометира Ценко Чоков заради афера с крави. Въпреки че имал само 80 броя добитък, Чоков представял фалшиви документи във ведомствата, че притежава 400 крави. 160 от тях разказал, че се удавили при наводнение в село Галиче през 2014 година. Така с машинации успешно усвоил над 160 хиляди лева - по 1000 на глава добитък от еврофондовете.
Цоло свидетелства и по друго дело срещу фамилията на бившия кмет - за кражба на 6 дка от земите му по времето, когато управлява селото.
След като е връзван, бит и дори изнасилван от Чокови преди 3 години, Цоло напуска Галиче със семейството си. Връща се едва когато Ценко Чоков и по-малкият му син Марин са окошарени по обвинения за ръководене на престъпна банда за рекет и изнудване в селото и областта. Заедно с тях е привлечен като обвиняем и общинският съветник от ДПС в Бяла Слатина Касъм Касъмов. Именно той посетил вчера Цоло в болницата заедно с още трима свои авери. "Влетяха в стаята ми, въпреки че тримата ми приятели се опитаха да ги изгонят, за да си почивам. Касъмов ми нареди да не замесвам Спас Чоков и да мълча, защото ще пострадат дядо ми, жена ми и 2-годишното й дете", ужасен е Цоло, който още трудно говори.
Междувременно прокуратурата сигнализира в полицията за наглото посещение. Десет полицаи пристигат в болницата минути след като Касъмов я е напуснал. Уплашени свидетели твърдят, че ченгетата се забавили нарочно, като преди това предупредили общинаря да си ходи. Той колел и бесел в района, като сменял полицейските шефове като носни кърпички. Имал власт и в ОДП - Враца, кълнат се потърпевши от диктатурата в района.
Касъмов не се задоволил само с това. Цял ден в петък обикалял в циганската махала в Галиче, за да накара всички очевидци на мелето да мълчат за случая. Сред тях са свидетелите Радослав Илиев и приятелката му.
Освен Касъмов майката на Спас Чоков – Цветелина, също се включила в притискането на свидетели. Тя посетила Надка Минкова, пред чиято къща синът й Спас ритал и бил с топор Цоло. Казала й да мълчи, защото "всички ще горят".
И тъщата на Ценко Чоков се впуснала да плаши свидетели. Тя посетила свидетеля Венцислав Николов и му казала: "Виждаш ли какво се случва с тия, дето много говорят. Така че внимавай!", нареждала бабата.
За побоя на Цоло експедитивно бяха задържани двамата братя Дани и Георги Николови. Те са с чисто съдебно минало и никога не са вдигали ръка срещу съселяните си. По думите на комшии те били натиснати от Спас да повалят на земята потърпевшия и да го завлекат на 20 метра встрани от автогарата, за да няма очевидци. Спас и братята пили цяла вечер заедно, след като Чоков продал 80 телета същия ден. "Като имат пари, стават опасни", вайкат се жителите на Галиче.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама