Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5666220 www.bgdnes.bg

Експерт: Тероризмът се мести, скоро ще окървави и България

"Профилът на извършителя на стрелбата в Мюнхен прилича много на профила на извършителя на стрелбата в редакцията на "Шарли ебдо", това каза в bTV експертът по сигурността Николай Радулов.

"Службите много трудно противодействат на такива хора. Факт е че такива хора трябва да бъдат наблюдавани, но факт е и че полицията няма необходимия ресурс за това, добави той. Подобни хора не спазват правилата в страните, в които емигрират, често извършват престъпления. Мултикултуралността се оказа несъстоятелна, наблюдаваме сблъсък на цивилизациите", заяви Радулов.

"Очевидно е, че след терористичните атаки в сърцето на Европа европейските лидери ще вземат много сериозни мерки за сигурност. В същото време в Турция се върви към една много тежка диктатура – а при диктатурата тероризъм не вирее. Всичко това ми дава основания да мисля, че постепенно тероризмът ще се мести някъде, където ще му е по-лесно да вирее. Аз се безпокоя, че това място може да е България, каза още експертът по сигурността", добави той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама