Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5667840 www.bgdnes.bg

Присаждат дебело черво на Митьо Очите

Тарикати налазиха близките на простреляния наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите с обещанието, че ако бъде преместен на лечение в Израел, има огромен шанс да се възстанови напълно. Това разкриват запознати с тежкото здравословно състояние на несебърския мафиот, който лежи в частната болница "Софиямед" близо месец.
Митьо Очите бе надупчен с пет куршума при престрелка с хората на Божидар Кузманов - Божо Кравата в курорта Слънчев бряг на 8 юни. Оловото порази пикочния мехур на Желязков. След около седмица лечение в бургаската болница той бе прехвърлен в онкологията в София. Според официалната версия това се налагало не заради огнестрелните рани, а във връзка със старо заболяване. Митьо Очите бе изписан от специализираната болница след около десет часа престой там и постъпи по свое желания в "Софиямед" като частен пациент. Там бе опериран и му бе поставен силиконов уретер. След интервенцията лекарите обявиха, че хирургичната интервенция е успешна и възстановяването на пациента протича добре.


Според хора от обкръжението на наркобоса той обаче имал много сериозни проблеми и с дебелото черво. Този изключително важен орган на Митьо Очите бил с почти блокирани функции. Заради това тялото на пациента било натъпкано с катетри и дренажи. Това принуждавало семейството му да търси всякакви варианти за лечение в страната и чужбина. Така роднините попаднали на посредническа фирма, чиито представители омайвали притеснените близки, че могат да съдействат за неговото прехвърляне в чужбина. Като най-добър вариант била посочена клиника в Израел. Според посредниците в нея работели специалисти от световна величина. Светилата в медицината били в състояние да направят уникална операция. При нея щели да поставят специални импланти, които да заменят функциите на неработещото дебело черво. Манипулацията щяла да струва стотици хиляди евро, а не по-малко щял да излезе престоят и възстановителният период на Митьо Очите в клиниката. Наши медици са абсолютно скептични към твърденията за имплантиране на дебело черво. Според тях в световен мащаб не съществувало подобно успешно лечение. В повечето случаи, когато се говорело за такъв вид оперативни намеси, ставало дума за по-скоро експериментални хирургически интервенции, отколкото за сигурно лечение. За сметка на това обаче банковите авоари на пациентите се стопявали със скоростта на светлината, защото таксите били космически.
Парите, както е публично известно, не са проблем за Митьо Очите и семейството му, което било готово да даде мило и драго, само и само доайенът на фамилията да бъде вдигнат на крака. Митьо Очите контролира над 12 фирми за таксита и е монополист в този вид превози по крайбрежието, стана ясно при полицейска проверка миналата седмица. Освен това той печели милиони и от други бизнеси, включително незаконни дейности, подозират разследващи.
"Надушили са, че имат пари, и ще ги смучат колкото могат, като лъжат близките, че в Израел може да се реши проблемът", предполагат хирурзи. Те допълват, че версията за "имплантиране на дебело черво" е несъстоятелна и граничи с научната фантастика. По думите им, ако съществуваше такова успешно лечение, то щяло да се прилага при пациентите с рак на дебелото черо. Според световната статистика всеки втори с такава диагноза умира много скоро след като тя бъде установена. Съществуват и успешни форми за лечение на зловещото заболяване, те обаче зависят от степента на развитието му към момента на поставяне на диагнозата.

Врагът му изчезна

Собственикът на кръчмата "4You" - Божо Кравата, изчезна след престрелката и е обявен за издирване. Говори се, че се криел при авери в Гърция заедно с бременната си съпруга. В пукотевицата Митьо Очите и гардът му Кольо Магарето бяха ранени, а охранителят Алексанъдр Алексиев - Сашо Водолаза бе убит на място.
Над 10 мутри на Кравата бяха прибрани в ареста след престрелката в заведението. В крайна сметка повече от половината от тях бяха освободени, а обвинения получиха едва трима.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама