Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5668600 www.bgdnes.bg

Депутат от ДОСТ: Кирчо Киров лъже. Не съм бил в училище на Гюлен

Хюсеин Хафъзов, който се е образовал само в България,
опроверга бившия началник на разузнаването

Не съм учил в Турция, още по-малко в училище на Фетхуллах Гюлен, а само и единствено в България. Това заяви пред “24 часа” депутатът от партия ДОСТ Хюсеин Хафъзов.

Реклама

Така той опроверга твърдение на ексшефа на разузнаването ген. Кирчо Киров, че по непотвърдена информация двама от екипа на Лютви Местан - Шабанали Ахмед и Хафъзов, са се обучавали в подпомагано от Гюлен училище.

Аз съм завършил средно религиозно училище в Шумен, а висше в Бургаския свободен университет, каза Хафъзов. А Шабанали Ахмед бил завършил един от най-престижните факултети по ислямска теология в държавен университет в Коня, Турция.

Хафъзов, който преди време въведе нова дума в българския език - “ваканцуване”, отбеляза парадокса, че довчера той и неговите съратници били обвинявани, че са хора на Ердоган, а днес се появява информация, че вече са гюленисти. Едното изключва другото, не е възможно хем да сме с управляващите, хем да сме превратаджии, каза Хафъзов.

Според него, ако утре в България се появят извънземно или змей, пак ще обвинят екипа на Местан в контакти с тях.

Във въпросното си изявление от петък ген. Киров предупреди още за опасност от пренасяне сред българската мюсюлманска общност на конфликта Ердоган-Гюлен. Според него спецслужбите трябвало да обърнат внимание на мюсюлманите у нас, които са учили в ислямски училища в Турция.

Реклама
Реклама
Реклама