Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5669185 www.bgdnes.bg

УЕФА наказва "Цървена звезда"

УЕФА може да изхвърли "Цървена звезда" от евротурнирите заради скандална хореография по трибуните на мача с "Валета". "Звездашите" са съперник на „Лудогорец" в третия предварителен кръг на Шампионската лига.
Фенове на сръбския шампион изписаха името на европейската футболна централа на фона на албанското знаме по време на мача срещу "Валета" в предишния етап на турнира. Запалянковците протестират срещу приемането на Косово в УЕФА и включването на страната в квалификациите за световното първенство през 2018 г. в Русия. Сърбия не признава съществуването на такава държава.
Това може да струва скъпо на "Цървена звезда". Най-вероятно клубът ще бъде наказан с глоба от 100 000 евро и последно предупреждение за изхвърляне от евротурнирите. Възможно е санкцията да бъде и по-тежка. Най-неприятният вариант за сърбите е да бъдат посечени веднага и да прекратят участието си в пресявките за Шампионската лига. Съществува вероятност да бъдат наказани да играят един мач без публика. Ако това се случи, "Лудогорец" ще гостува на "Звезда" при закрити врати.
Присъдата на УЕФА ще стане ясна тази седмица.
"Орлите" приемат шампиона на Сърбия утре от 21 ч. в Разград.
Междувременно една от легендите на "Цървена звезда" Драгиша Бинич разкритикува ръководството на клуба.
Бинич, който е част от състава, спечелил КЕШ през 1991 година, не е никак доволен от стратегията да се залага на чужденци.
"Това, което се прави в момента, е чисто престъпление срещу децата на "Звезда" - казва бившият нападател. - Играл съм в чужбина и знам, че там трябва да си с две класи над местните играчи. А ето какво се случва при нас... Чужденците идват тук за пари. Аз се съмнявам, че те осъзнават колко са важни мачовете срещу "Лудогорец". В същото време имаме толкова много талантливи деца. Факт е и че клубът спечели доста пари от нашите таланти. Затова не мога да разбера тази политика да се купуват чужденци. Но който и да пусне треньорът в Разград, ще бъде много важно да отбележим поне един гол там. Това ще улесни много работата ни в Белград. "Лудогорец" е много солиден тим, с опит в Европа. Те ще чакат всяка наша грешка."


Въпреки многобройните проблеми в клуба нападателят на "Звезда" Предраг Сикимич е оптимист. Първенството на Сърбия започна в петък, като грандът от Белград едва се добра до равенство срещу гостуващия "Напредък" (Крушевац) - 2:2. Сикимич отбеляза изравнителния гол девет минути преди края на мача. Наставникът Миодраг Божович не пусна в игра някои от ключовите си футболисти, за да ги запази за двубоя в България.
"Мачът с "Лудогорец" ще бъде съвсем различен - категоричен е Скимич. - Трябва да бъдем хладнокръвни и да вярваме в себе си. В противен случай сме обречени. Ако в България постигнем добър резултат, после ще играем реванш пред 50 000 наши привърженици. Шансовете и на двата отбора са равни. "Лудогорец" има минимално предимство, но само заради опита си и парите. Нека бъда честен - в съвременния футбол всичко се върти около финансите. Българите са играли в Шампионската лига и Лига Европа. На пръв поглед изглежда, че това им дава предимство, но в този спорт всичко е възможно."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама