Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5669519 www.bgdnes.bg

Изпълнител на обществена поръчка влиза затвора

Изпълнител на обществена поръчка, ползвал документи с невярно съдържание и присвоил общински пари и длъжностно лице, съставило документи с невярно съдържание, бяха осъдени по обвинение на Районна прокуратура – Русе. Димитър Д. ще лежи в затвора четири години и осем месеца, като е лишен е от право да управлява, представлява и участва в търговски дружества и еднолични търговци за срок от три години. Той ще трябва и да заплати на русенската община Ветово обезщетение за причинени имуществени вреди в размер на 59 802 лв.

45-годишният мъжб е признат за виновен за това, че в периода от 08 април 2008г. до август 2011г., в град Ветово, в условията на продължавано престъпление - на два пъти, при единият от който в условията на посредствено извършителство - чрез използване на лицето Бахри С., чрез а документи с невярно съдържание удостоверяващи извършени от представляваното от Димитър ЕТ „ ПОЛИМЕРСНАБ- Д. Д.” строително-монтажни работи за обект „Ограда с дължина 330 м. на гробището в град Глоджево“. За тях той е взел 57284, 83 лв., след като действително били изпълнени такива в размер на 33236, 61 лева.

Реклама

Димитър Д. е получил без правно основание чуждо движимо имущество – паричната сума 59802,32 лв. собственост на Община Ветово, с намерение да го присвои, което е престъпление по чл. 212, ал. 4 вр. ал. 1, вр. чл. 26 ал. 1 от НК.

Зюлкюф С. бе осъден на лишаване от свобода за две години и осем месеца, като наказанието на основание чл.66 ал 1 НК бе отложено за изпитателен срок от пет години.

Съдът го е лишил и от право да заема ръководна длъжност, свързана с устройство на територията, инвестиционно проектирани и контрол върху дейността по устройство на територията на общините за срок от три години. Той е бил признат за виновен за това, че в периода април 2008 - май 2009г., на два пъти, в качеството на длъжностно лице – младши специалист „Строителен техник“ и Главен специалист „Устройство на територията, инвестиционното проектиране и контрол” в Община Ветово, в кръга на службата си е съставил официални документи, в които удостоверил неверни обстоятелства, че оградата на гробището в Глоджево е била изградена спред плана.

Присъдата не е обжалвана и е влязла в сила.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама