Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5670183 www.bgdnes.bg

Цигари за над 1 млн. лв. хванати в склад на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков (снимки и видео)

Репортер на "24 часа" опита да се свърже с Драшков, но той не отговаря на телефона си

Контрабандни цигари на стойност над 1,3 млн. лв. са били заловени при акцията на митничари и ГДБОП в Нови хан, научи в. 24 часа.

Реклама

В акцията са да хванати 3,5 млн. къса цигари в склад в Нови хан. Според информация от разследващите той е на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков.

Репортер на "24 часа" опита да се свърже с Драшков, но той не отговаря на телефона си.

Акцията в Нови хан е част от разбиването на по-голям контрабанден канал, обясниха антимафиоти. До тази база разследването, което се води от прокуратурата, стигнало след заловените цигари за 750 хил. лв. на Дунав мост в Русе в събота.

Вижте видео тук

Иван Драшков бе зам.-шеф на ДАНС до март 2012 г., когато бе освободен от премиера Бойко Борисов. ИТова бе второто уволнение на Драшков от службата. Той бе изхвърлен и през октомври 2008 г. в разгара на скандала около сайта "Опасните" и подслушването на журналисти и политици в рамките на делото "Галерия". Отстраняването му бе съпътствано от друг скандал, свързан с брат му – Петър Драшков, който бе замесен в незаконно прехвърляне на общинска собственост в София и фалшифициране на подписа на Бойко Борисов като кмет на столицата.„

Синът му, също Иван Драшков, пък стана известен като собственик на комплекс от над 160 апартамента. Негова фирма изскочи и от доклада на одиторите за фалита на КТБ.

Очаквайте подробности

Реклама
Реклама
Реклама