Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5671914 www.bgdnes.bg

16 бона дарява спасена майка

Парите са остатък от кампания за нея, след като живее втори живот

Борислав РАДОСЛАВОВ

Многодетна майка дарява повече от 16 000 лв.!


Сумата е съвкупност от остатъчните средства по дарителските сметки на жената, обединени с парите, които трябва да й бъдат върнати от здравната каса и други суми от държавни институции, които тепърва ще й бъдат превеждани.


След две операции лекари отстранили аневризмата в мозъка на Наталия Гърнева и тя живее втори живот сега.

Реклама


34-годишната жена е жива и здрава. След благоприятната развръзка майката на четири деца иска да дари събраната по дарителската й сметка сума от 8643 лв.


За първата операция лекари искат над 28 000 лв. Здравната каса поема 10 000 от тях, но за останалите жената и семейството й нямат пари. От ръководството на столичната болница й разрешават да направят операцията, а парите Наталия да внесе в срок от три месеца след интервенцията.


По време на операцията става ясно, че има и втора аневризма в мозъка. За нейното отстраняване докторите определят 24 000 лв. и дават 100% сигурност, че жената ще бъде излекувана.


За нея Наталия трябва да плати 3000 лева авансово. Тогава идва чудото - от здравното министерство отпускат 2 млн. лева за извършване на операцията "Ембоолизация". По този начин пациентите с аневризма получават незабавен шанс за живот. Няма го стреса, че ако нямаш аванс от 3000 лева, нямаш шанс за операция.


Наталия е одобрена за финансиране и й е направена втората операция. През това време на дарителската й сметка се събират 8643 лв., които остават излишни, плюс още толкова, които държавата ще й превежда тепърва. След като животът й е спасен, многодетната майка иска да ги дари на дечица в нужда.


Всеки, който иска да получи помощ за детето си, може да се свърже с Наталия на Фейсбук страницата й - Наталия Стефкова Гърнева.


"Както на мен са ми помогнали, така и аз искам да помогна. Нека хората знаят, че да те оперират е много по-дълго възстановяването. Докато при ембоолизацията ти слагат упойка, заспиваш и се събуждаш адекватен. Много малко хора знаят, повечето ги оперират. Има много хора с аневризми, които чакат, и трябва да знаят, че законът вече позволява - до края на годината министерството е отпуснало 2 млн. лв. за лечение. И много чакат, нямат средства, някои са и умрели даже", казва Наталия.

Реклама
Реклама
Реклама