Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5672412 www.bgdnes.bg

Обират старци с нова измама

"Mайстори" мамят, че ще им санират евтино къщите

Борислав РАДОСЛАВОВ

Нова измама! Пишман майстори лъжат баби и дядовци по селата, че ще санират цели къщи само за 150 лева!


По бруталната схема за ограбване изгоря дядо от врачанското село Зверино. При него дошли две млади момчета. Предложили да санират къщата му. Офертата била нечувана - левче за работа на квадрат и още седем за строителни материали. Което прави 8 лева на квадрат. Нормално подобна услуга върви между 30 и 40 лв. в зависимост от обекта и стопанина.

Реклама


Нещо повече. Хитрите младежи, представили се за строителна бригада от великотърновско село, определили едва 150 лева крайна цена за саниране на цялата къща.


Мъжът се зарадвал на невижданата оферта и веднага се съгласил. След това дошли още четирима души от строителната бригада, накупили малко материали и започнали работа.
Баш майсторите налепили само една трета от едната стена със стиропор, след което поискали още 2500 лв. за свършената работа. Лъжата веднага лъснала, а старецът се видял в чудо. Дал им 350 лв., които имал. Благодарение на светкавичната намеса на семейството и близките човекът успял да се отскубне от лапите на измамниците.


"Те примамват хората с обещание за пет пъти по-ниски цени, свършват елементарна работа и искат после баснословни суми. Не бива хората да се подлъгват толкова лесно, никъде няма такива цени", съветват специалистите.


Измамните "майстори" върлуват не само в Зверино, но и в околните села Игнатица, Оселна, Елисейна, Очин дол, Люти брод. Те търсят най-вече самотно живеещи и по-възрастни хора, като предварително оглеждат къщите. Много от тях са с олющени стени и хитреците използват това за пъклените си планове.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама