Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5672677 www.bgdnes.bg

Арестуваха непълнолетен, свързан с един от терористите в църквата в Сент-Етиен дю Рувре

Френската полиция задържа лице, което е било във връзка с един от двамата нападатели на църквата в градчето Сент-Етиен дю Рувре. Той е непълнолетен и е бил приятел на А.К., който бе убит от антитерористите, съобщи "Льо Поан".

А.К. е имал електронна гривна и е бил под домашен арест при родителите си в Сент-Етиен дю Рувре, след като е бил задържан през март 2015 г. на турската граница, докато се е опитвал да премине в Сирия, за да се сражава за ислямистите.

Реклама

Органите за сигурност все още не разкрива самоличността на похитителите, които бяха убити от полицаи на излизане от църквата. Единият от извършителите е бил известен на службите за борба с тероризма.

Междувременно президентът на републиката Франсоа Оланд събра в Елисейския дворец премиера Манюел Валс, какато и министрите на вътрешните работи и правосъдието, за да набележат мерки във връзка с поредния терористичен акт на френска територия.

"Правителството трябва да действа незабавно. Няма време за губене. Ние сме във война!" Това пък каза бившият френски президент и лидер на опозицията Никола Саркои.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама