Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5673147 www.bgdnes.bg

Подаряват нов мотор на мъжа, опитал да спре атентатора от Ница

Мъжът, който опита да спре атентаторът от Ница с мотора, ще получи нов.

На 14 юли Франк и съпругата му са на крайбрежния булевард със скутера си, за да гледат зарята. Когато камионът-убиец връхлита хората, той се опитва да го спре с мотора си. Не успява, а машината е премазана.

Тогава Франк скача на степенката и започва да крещи на нападателя, но не може да го спре. Удря го няколко пъти през отворения прозорец, а шофьорът се опитва да го постреля с пистолета си. За щастие на Франк, оръжието засича. Тогава нападателят го удря с дръжката на пистолета и Франк пада на земята.

Реклама

Историята му разказва местният вестник „Нис матен”, цитиран от БиТиВи. Макар да живеят далеч на север в Нормандия, двамата приятели Сам Хасанин и Емерик Монрок прочитат статията. Впечатлени от смелостта му, решават да му помогнат да си купи нов скутер, тъй като застрахователната компания надали ще му изплати обезщетение, тъй като Франк нарочно го е засилил срещу 19-тонния камион.

Сам и Емерик откриват сметка „Мотор за героя”, по която вече са събрани над 21 000 евро. Това са много повече пари от 9-те хиляди евро, с които може да се купи нова машина, затова останалите средства ще бъдат дарени на болниците, където се лекуват пострадалите в нощта на националния празник. Дарителската сметка ще бъде отворена до 31 юли.
Самият Франк (с бяла риза и брада на видеото) и още двама жители на Ница, опитали се да спрат камиона, бяха наградени с медали от кмета на града.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама