Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5674343 www.bgdnes.bg

Разглеждат обновяването на образователните обекти от инвестиционната програма на Търговище advertorial icon

Дирекция „Икономическо развитие” на Общинската администрация предаде за оценка проектно предложение „Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура” от инвестиционната програма на Община Търговище, която се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж”, по Приоритетна ос „Устойчиво и интегрирано градско развитие”. Предложението е внесено в Междинното звено към Общината. В срок до 25.10.2016 година то трябва да направи преглед за съответствие, допустимост, техническа и финансова оценка на документацията, съобщиха от администрацията в Търговище.

В проектното предложение са включени четири обекта от образователната инфраструктура в града: Първо основно училище „Хр. Ботев”, детски градини „Снежанка” и „Приказка”, както и детска ясла „Първи юни”. Сградите ще бъдат ремонтирани и модернизирани, ще се подобрят енергийните им характеристики. Предвидено е да бъдат обзаведени и оборудвани с нови мебели и техника.

Според графика на дейностите, в момента се изготвят тръжните документации за строителство, надзор, доставка на обзавеждане и оборудване за четирите обекта. През август и септември ще бъдат обявени процедурите за избор на изпълнители. Оптималният срок за провеждане на процедурите е 4 месеца, уточняват от администрацията.

След приключване на оценката на предложението ще бъде подписан договор между Общината и Министерството на регионалното развитие и благоустройството за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ за образователната инфраструктура в размер на 9,6 млн. лв.

От Общината ще бъдат осигурени 120 000 лв., като съфинансиране, за ремонтни дейности по Кукления театър, който е част от сградата на ОУ ”Хр. Ботев”, но разходите за него не подлежат на финансиране по схемата.

Строителните дейности по обектите ще започнат през пролетта на 2017г. и трябва да приключат до август 2018г.

Припомняме, че инвестиционната програма на Община Търговище е в размер на 17,7 млн. лв. Освен образователната инфраструктура тя включва улици и кръстовища, социална и културна инфраструктура, които ще се изпълняват поетапно до 2023 г.

Реклама
Реклама
Реклама