Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5674406 www.bgdnes.bg

Три години затвор за телефонен измамник в Русе

33-годишен рецидивист, извършил телефонна измама, бе осъден от Русенския Районен съд на три години лишаване от свобода при строг режим, след внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура – Русе.

Димитър Атанасов от град Ветово се признал за виновен и е осъден за това, че на 17 март в Русе, в условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил и поддържал заблуждение в свой съгражданин. Телефонният измамник се обадил на жертвата си, представил се за познатия му „Любо” и му поискал услуга - да закупи и му продиктува ваучери на мобилни оператори „Теленор” и „Виваком” на стойност 420 лева.

Малко по-късно, той отново се обадил на същи мъж, като този път му се представил за служителя на Първо РУ на ОД МВР Русе „Василев “ лъжейки го, че участва в полицейска акция по залавяне на измамници. Причинената на пострадалия имотна вреда е в размер на 420 лв, като при извършване на деянието Димитър Атанасов се е представил за длъжностно лице - служител на МВР.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последици на влязла в сила присъда. Димитър бе задържан още на 22 март при полицейска акция и оттогава е чакал в ареста да застане пред съда. Атанасов има и предишни осъждания, и присъдата е била приведена в изпълнение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама