Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5674517 www.bgdnes.bg

Мазач открадна 2 лева и салам от единствения магазин в шуменско село

Гладен мазач от варненското село Стефан Караджа, нает да препокрие къща в шуменското село Ветрище, миналата нощ открадна от единствения местен магазин салам и около 2 лева на монети. Полицаите същата нощ го хванаха и го пратиха в ареста за 24 часа. Бързо се сетили, че това е негово дело, защото същия ден той се молил на продавачката да му даде храна на нересия. „Вече няма работа на село, не го щем”, отсече кметицата, но не знаеше дали стопанинът, които го е наел, му е платил.

Криминално проявеният мъж, 28-годишният Г.М, на два пъти нея нощ атакувал бившия РПК магазин. Помещението се намира на центъра на селото, под кметството, но е даден под наем на местно семейство. Магазинът бил вързан към частна охранителна фирма със седалище в Шумен. Областният град е на около 14 километра от селото

Реклама

Младият мъж първо се опитал да строши едно стъкло на прозорец, но алармата се задействала и той се скрил в тъмнината. Първо пристигнали охранителите, после собственикът, който констатирал, че няма липси. После закрил дупката с шперплат. Като утихнало всичко Г.М. пак се появил, успял набързо да избие шперплата и се вмъкнал в магазина. Докато колата на охранителите дойде, той успял да задигне няколко чатала салам и да грабне стотинките от монетника.

Единственият външен човек в малкото селце се оказал мазачът от Стефан Караджа. Нает бил преди седмица. Продавачката се сетила, че същия ден той дошъл да иска храна на вересия, защото нямал пари, но тя отказала. Така стигнали до него и той си признал.

В кримибиографията си младият мъж имал предимно кражби. Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство. Той е задържан за срок до 24 часа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама