Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5675970 www.bgdnes.bg

Мат Деймън отрупа ЦРУ с трупове

Алисия Викандер, красива, вътрешно силна и досега екранно невинна, попада в клопката на Холивуд във филма “Джейсън Борн”.

Шведската актриса, разбунила филмовия свят с “Оскар” и БАФТА за ролята си в “Момичето от Дания” играе тук Хедър Лий, помощницата на шефа на разузнавателната организация (в ролята е Томи Лий Джоунс), която по някакви чисто женски мотиви харесва Борн и се противопоставя на ЦРУ, стремящо се да го унищожи.

Реклама

Филмът е заснет, за да покаже войната на Борн с ЦРУ, а няколкото негови юмручни битки с нелегални залагания, вмъкнати ни в клин, ни в ръкав, служат, за да оправдаят финалния бой на живот и смърт на Борн (Мат Деймън) с изпечения злодей и убиец (Венсан Касел, кисел и грозен, колкото си иска).

Историята се търкаля благодарение на предателствата в ЦРУ. При едно от тях убиват бащата на Борн и сега той търси убиеца. Ще научи името му и ще получи помощ от Хедър Лий.

Вместо да прави това, което прави най-добре - да се целува край фиордите и да се посвещава на мъжа, когото обича, Алисия Викандер се е поддала на Холивуд и сега се движи между типичните екшън лудости с изстрели, бягащи тълпи, убийства без край, заплахи и подслушвания.

Мястото на действието е Лас Вегас, където човешкият живот струва колкото жетоните за ротативките. Хедър Лий избира да помогне на Борн. Нима си е въобразявал обратното шефът Томи Лий с набразденото от старост лице и с разточителните подлости спрямо колегите?

Мат Деймън навъртя петата серия за Борн. Финалът обещава шеста. Режисьор е отново Пол Грийнграс, участват и Джулия Стайлс и Виго Мортенсен.

Реклама
Реклама
Реклама