Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5676037 www.bgdnes.bg

Слави се разбра с Би Ти Ви

Лили АНГЕЛОВА

След тежки и изтощителни преговори с шефовете на Би Ти Ви Слави Трифонов най-сетне се е споразумял за нов двегодишен договор, научи единствено "България Днес". Най-добрият БГ водещ в ефира успя да договори цената си в последния момент, тъй като следващата седмица шоуто излиза в месечна почивка.
Според запознати преговорите не били дълги, но изисквали отношението на много страни в контракта. "Слави иска 70 000 лева за всяко заснето и излъчено в ефира на Би Ти Ви предаване, както и отделен бюджет за музикални инструменти и реквизит, които ползват неговият "Ку-ку бенд" и актьорите, подвизаващи се в "Шоуто на Слави", споделиха от нюзрума на телевизията.


По този параграф Трифонов бързо постигнал компромис с началниците, които се съгласили да му броят общо 15 милиона лева за 210-215 произведени предавания на година. Трифонов настоял Би Ти Ви да му плаща и по 10 000 лева за всяко повторение на "Шоуто на Слави", което се излъчва всеки делничен ден в обедните часове, както и по 5000 лева за излъчването на повторения на предаването му по тв канала "Би Ти Ви комеди", който също е част от медийната група на Би Ти Ви.
От своя страна Дългия също направил известна доза компромиси, които не били толкова големи, съобщават информаторите ни. Според тях изпратените данни с рейтинга на предаването до централата на "Би Ти Ви медия груп" доказали, че шоуто е изключително гледаемо и това наклонило везните към предлагането на нов договор за Слави и хората му.

Реклама

Преди това сериозен аргумент в отношението на медията към звездата да го пусне да си ходи в друга телевизия бяха политическите амбиции на екипа на Дългия, който напоследък превърна шоуто си в агитационна говорилня. "Не е редно да се пропагандира така, така е, но пък това може да се случи само в телевизия, която уважава свободното слово и е демократична", обясняват от частната телевизия.
Иначе Трифонов е успял да договори и неустойки за себе си, ако от Би Ти Ви влязат от своя страна в нарушение. 20 000 лева му дължи медията всеки път, когато предаването му не започва точно в 22,30 часа, както е записано в програмната схема, научи "България Днес". Ако по някаква причина шоуто стартира с три- или петминутно закъснение, телевизията светкавично превежда сумата на бизнесмена.
Дали ще подпише с телевизията водещият не бе наясно доскоро, като само за миналата седмица той няколко пъти намекна в шоуто за неловката ситуация. "На практика скоро излизаме в летен отпуск, а нов договор с телевизията все още нямаме", вметна на няколко пъти Слави, докато със сценаристите си обсъждаха медийни публикации, че Дългия имал шанс за президент.

"Разговорите ни относно договора на Слави с нас са абсолютно конфиденциални. Те не интересуват нашите зрители и нямат отношение към тях. Нали не очаквате да ви съдействам с разгласяване на неща, които са абсолютно забранени в бизнеса?", заявиха от Би Ти Ви по повод преговорите с Дългия относно новия му договор.

Най-доволни от развръзката са сценаристите от "Шоуто на Слави", тъй като през есента те са замислили съвсем нови заигравки с публиката, както и образи, станали популярни от съвсем скоро на екрана. Откакто учиндолецът върти нещата и е хем при бенда, като пее, хем е водещ, рейтингът се вдигнал с няколко пункта, отчитат разбирачи от медията.

"Явно новите заигравки със зрителя, измислени от хората на Слави, дават резултат. Гледат се и всичките му конкурси. Като че ли формулата за успех при него е той да се дръпне за известно време от центъра в шоуто и да даде път и на други не по-малко талантливи лица", коментират в частната телевизия.

Не дава на екипа да се поти, да псува и да го прекъсва

Да възпитава порасналите си колеги се е заел шоумен номер едно на републиката Слави Трифонов, научи "България Днес". Освен глоба "Хигиена", която е наложил, за да не му мирише на пот, ценоразписът на превъзпитанието в шоуто има и други цени - 100 лева струва на човек от екипа, ако се осмели да прекъсне шефа и каже нещо несъществено. Още толкова е глобата за закъснение от 2 минути за репетиция. Ако пък случайно ти е паднал гласът, пееш фалшиво някой рефрен или сбъркаш текст, оставаш след работно време и репетираш проблемното място 20-30 пъти. Не дай си Боже да не си изключил телефона си, пак олекваш със 100 лева.

"Условията са ни почти като в казармата, но има резултат. И най-младите колеги вече се държат като на изпит - всичко им е тип-топ и са в кондиция преди предаване", разказва Евгени Димитров-Маестрото.


Най-тежко се отразява глобата на служителите от 500 лева, ако си позволят да разказват за живота си или този на водещия.
"Е, тогава става страшно. Винаги се разбира кой какво ръси на обществени места и после си яде попарата", коментира наскоро и Ванката, човекът за всичко в шоуто.

Реклама
Реклама
Реклама