Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5676551 www.bgdnes.bg

Любо Мазния не иска да стои в ареста, двата от групата му се прибраха у дома

35-годишният Любомир Славов - Мазния, обвинен за лидер на организирана престъпна група обжалва наложената му от спецсъда мярка задържане под стража.

Помориецът категорично отричал да има нещо общо с наркоразпространението. В него дрога не е намерена, официалната му работа е управител на бар.

Реклама

Славов бе задържан на 22 юли заедно с още 7. Очакванията на МВР бяха, че прокуратурата ще повдигне обвинения на 6. В крайна сметка пред спецсъда бяха изправени петима като магистратите наложиха постоянен арест само на Мазния, Атанас Христов и Петър Неделчев.

Няма доказателства, че петимата са действали като организирана престъпна група, още по-малко, че клиентът ли е бил неин лидер, той е с чисто съдебно минало, каза адвокат Пламен Найденов.

Той определи арестите като "неуместен правен отговор на някаква обществена нагласа".

Съдът отказа да наложи мярка "задържане под стража" на двама от задържаните първоначално - Любомир Мачанев и Веселин Кръстев, тъй като събраните данни за тях за оскъдни и не можело да се направи "обосновано заключение", че са забъркани в престъплението. Те вече са се прибрали у дома. Двата остават обвиняеми. Прокуратурата може да протестира определението, с което съдът отказа за тях арест, парична гаранция и дори подписка.

Според източници на "24 часа" Мазния не е самостоятелен играч, заемал средно ниво в йерархията на по-голяма структура.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама