Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5677470 www.bgdnes.bg

Оцелелият след удар от мълния Делчо: Господ ме спаси!

Иво АНГЕЛОВ

"Това е някакво чудо! Необяснимо е! Още не мога да повярвам, че оцелях. Аз съм вярващ човек и знам, че Господ се е намесил. Лекарите също имат много важна роля да оживея."


Това разказа пред "България Днес" 26-годишният Делчо Андонов от Панагюрище. В началото на месеца младежът беше поразен от мълния, докато е на покрива на къщата си. Впоследствие изпадна в клинична смърт, но изненадващо оцеля, като се превърна в медицинско чудо.

Реклама


"Нищо не си спомням по време на инцидента. Първите ми спомени са при излизане от болницата. Преди това ми е пълна мъгла и не знам какво се е случило. Всеки ден се подобрявам, но все още се чувствам зле. Не ми е добре и съм отпаднал. Но си казвам, че всичко е по-хубаво от това да бъда мъртъв", сподели Делчо.


Младежът признава, че не се страхува от мълниите и ще продължи да се качва по покриви. "В момента си почивам и възстановявам вкъщи, но работя в строителството и пак ще ми се налага да се качвам по покриви. Няма защо да се страхувам - каквото му е писано на човек, това ще се случи. Щастливец съм, щом веднъж съм оцелял. Чудесата съществуват, щом оживях", категоричен е медицинското чудо Делчо.


След удара от мълнията младежът изпада в клинична смърт и лекарите го поставят в медикаментозна кома, за да може да спадне отокът в мозъка му. Докторите правят два опита да го събудят, но те се оказали безуспешни. При третия опит момчето отваря очи и реагира напълно адекватно на въпросите на медиците. От болницата в Панагюрище обясниха, че мълнията е преминала през цялата дясна страна на тялото, ударила е ръката и е излязла през петата.


Делчо разказа, че няма жена и деца и на този етап още не мисли да създава семейство. "Млад човек съм аз, за да мисля за такива неща. Нека първо да се възстановя напълно, а пък после ще правя планове за живота", добави Андонов, който още трудно вярва, че е сред живите. Периодично той ще преминава медицински прегледи, за да бъде установявано дали има някакви трайни увреждания върху здравето му след зловещата му среща с мълнията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама