Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5677481 www.bgdnes.bg

Крадливият шеф на руската митница: Това са ми джобните пари!

В кутии за обувки финансовият кадър на Путин крие милиони долари от рушвети.
За афера с контрабанда за милиарди тръбят медиите в Москва! Шефът на митническата служба Андрей Белянинов е хванат в схема за нелегално вкарване на луксозен алкохол в страната. По време на прецизен обиск в дома на чиновника следователите намират солидни суми от различни валути, старателно подредени в кутии за обувки, които Белянинов държи в дрешника си.

Освен пари в палата му са открити и редица колекционерски вещи, както и ценни уникати на произведения на изкуството и редки писалки, чиято обща стойност възлиза на над 10 млн. евро?Богатството си той натрупва през последните 16 години, по времето, когато е началник на руската митница. По думите на заподозрения в корупционни схеми митнически шеф всичко това са семейни спестявания и джобни пари.

Реклама


Според експертното мнение на антиквар пред изданието „Комсомолска правда“ всички картини, намерени в луксозния дом, са оригинални. Повечето от тях са дело на руски художници и само част са рисувани от европейски майстори. Творби на имена като Айвазовски, Гончаров, Берхолц и Ворошилов висят по стените на луксозното имение на 59-годишния шеф на митниците. Оценителят на антикварни ценности разкрива, че най-безценното притежание на Белянин е старинно огледало.
"Бях изумен от това огледало. Такова е изложено и в Ермитажа. Не знам каква е цената му. Мога само да предположа, че ако е купувано на търг, началната цена може да е от 500 хил. евро до 1 млн.", разкрива анитикварят.


На въпрос откъде може Белянинов да се е сдобил с тези безценни съкровища, той отговаря, че вариантите са три - на черния пазар, купени от галерии или иззети от контрабандисти.
Андрей Белянинов и заместниците му са заподозрени като участници в престъпна група. Делото по случая е образувано още през пролетта срещу известния в Санкт Петербург предприемач Дмитрий Михалченко, който е обвинен в контрабанда на спиртни напитки в особено големи размери и неплащане на мита.


Кой е той?

Андрей Юриевич Белянинов е роден в Москва през 1957 г. Ръководителят на ведомството, което е второто по осигуряване на приходи в хазната на Русия, стартира живота си като актьор в руското кино, впоследствие става разузнавач в КГБ, служител е и в редица посолства на Русия в различни държави, едно от които е на бившето ГДР. Там Андрей се запознава с Владимир Путин. Застава начало на Федералната митническа служба през 2006 г.

Текст снимки

a - Агентът на КГБ Андрей Белянинов крие милиони в дома си

b,h - В кутии за обувки разследващите намират купища пари
c - Безценни произведения на изкуството висят по стените
d в кръгче - Белянинов притежава редки химикалки
e - Самовлюбеният директор има свой собствен портрет
f - Мебелите са от XVIII-XIX век

каре:
Путин и Белянинов работят заедно дълги години

Крадливият шеф на руската митница:

Това са ми джобните пари!

В кутии от обувки Андрей Белянинов крие натрупаните милиони от рушвети

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама