Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5678795 www.bgdnes.bg

Друга жертва на убития Боньо Фаса скочила от четвъртия етаж (Видео)

Протест пред Съдебната палата в Стара Загора се провежда в подкрепа на момичето, което твърди, че е убило изнасилвача си. Очаква се да дойдат нейни приятелки, както и класната ръководителка на Мария.

В понеделник 18-годишната Мария е била в дома на Богдан Динев, когато той ѝ посегнал. За да се защити, момичето взело джобно ножче и наръгало няколко пъти мъжа. Впоследствие той починал от кръвозагуба.

Реклама

Мария беше задържана за 72 часа. Очаква се днес да стане ясно каква мярка ще наложи прокуратурата и дали ще се съгласи с искането на протестиращите да я освободи.

Неофициално се говори, че доста от жертвите на изнасилвача се страхуват да говорят. Засега прокуратурата се въздържа от коментар.

Момичето няма противообществени прояви и не е осъждано. Ученичка е в елитно училище в Стара Загора и с отличен успех е завършила учебната 2015/2016 година. Тя работела в заведение след навършване на пълнолетието си, за да подпомага семейството си в издръжката. Именно на работното ѝ място пострадалият е осъществил контакт с нея.

„Мария ми разказа, че на 25 юли е отишла до дома на Богдан. След това тя е била заключена в дома му и са започнали насилствените действия. Това е учебникарски пример за неизбежна отбрана – борила се е за живота и честта си. Призовавам прокуратурата незабавно да я освободи”, коментира за Нова тв адвокат Валентин Димитров, който е поел защитата на Мария.

По думите му с него се е свързала една от жертвите на Богдан, която преди години скочила от четвъртия етаж.

„Тя каза, че ще разкаже своята история”, поясни адвокат Валентин Димитров.

Реклама
Реклама
Реклама