Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5678885 www.bgdnes.bg

Край на сагата с фамозната кола на Пламен Дишков-Кела, шофьорът му отърва глоба

Поредицата дела, свързани със специалната лимузина, която е возила бившия председател на ЕНП Вилфред Мартенс, а впоследствие наета от Пламен Дишков - бивш представител на СИК по морето, приключи с отмяната на глоба, наложена на шофьора му.

Преди ден изтече срокът за обжалване на съдебното решение, с което санкцията от 3000 лв. падна.

Реклама

Тя бе наложена на водача затова, че изменил констукцията на автомобила и вкарал непозволени екстри.

В случая бе доказано, че БМВ-то е регистрирано с посоченото му оборудване и техническите характеристики са зададени от производителя, т.е. няма последващи корекции, коментира адвокат Валентин Калчев.

Всичко започва на 15 май 2014 г. , когато возилото е спряно за проверка от катаджия на столичния бул. "Ал. Стамболийски". Служителят на МВР се впечатлил от системата за сигурност, с която е оборудвана колата, в краката на шофьора видял и синя лампа. Издадена е заповед за временно спиране на автомобила от движение, а шофьорът отнесъл глоба от 3000 лв.

Заповедта бе атакувана по съдебен път, по делото бе извършена експертиза, според която всички технически средства, с които е оборудвана колата от завода производител, за включени в компютърна система от 63 отделни компонента и всяка корекция може да повлияе върху цялата конфигурация. На това основание заповедта е отменена и от миналата година Пламен Дишков-Кела отново ползва лимузината.

БМВ-то на Мартенс стига до бургазлията, тъй като този тип произведени по поръчка автомобили, се използват за обслужване на висши политици в определен срок, след което се обявяват за публична продан. Колата се води собственост на "Аква системс", една от фирмите на Дишков.

Бившият представител на СИК по крайбрежието е обвиняем в досъдебно производство като поръчител на убийството на Димитър Стаматов-Мастара от преди 14 години. То все още не е приключило.

Реклама
Реклама
Реклама