Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5679015 www.bgdnes.bg

Рускиня изгоря като факел в запалила се кола край Шумен, била с колан (Снимки)

Водачът обаче не си бил поставил обезопасителния колани, излетял през предното стъкло и оцелял

След като огнеборците загасили горяща след катастрофа край Шумен бургаска кола, вътре намерили обгорялото тяло на 37-годишна жена, която се оказала руска гражданка.

Реклама

Шофьорът, 44-годишният Д.Г. от Бургас е оцелял с малки изгаряния в огнения ад, защото след удара е излетял през предното стъкло. По това време и сухата трева наоколо горяла, затова и той е обгорен.

По данни на полицията в Шумен инцидентът е станал около 2 часа тази нощ на пътя Силистра - Шумен – Ямбол. Близо до разклона за село Васил Друмев лекият автомобил „Опел” с бургаска регистрация, е излязъл вдясно от пътното платно, ударил се в дърво и се е запалил. На място са били изпратени екипи на полицията и на пожарната.

Според неофициални източници водачът не си бил поставил обезопасителния колан, докато спътничката му се била запасала. Дали е могла, дори да е била без колан, да се измъкне не се знае, защото и краката й били затиснати от ламарините.

Трупът е овъглен изцяло. Аутопсията ще покаже дали е горяла жива или е починала още при удара в дървото, но е горяла като факла. Водачът оцелял. Предполага се, че хора от преминаващи коли, които са подали сигнал на тел 112, са го изтеглили на безопасно разстояние от огъня.

Двамата са живеели заедно, но не са били семейство, казаха нашите източници. Колата е била с газова уредба, която не се е взривила. Най-вероятно пожарът е тръгнал от двигателя след удара в дървото.

44-годишният водач е фрактура на шийни прешлени, изгаряния на лявата и на дясна ръка и травма по главата. Настанен е в шуменската болница.

За гасенето на пожара са използвани 2000 литра вода и 30 литра пенообразувател. От шофьора е взета кръвна проба за химичен анализ. Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава, казаха от полицията. Колата е откарана в двора на КАТ в Шумен.

Реклама
Реклама
Реклама