Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5679024 www.bgdnes.bg

Протест в подкрепа на Мария Гиздева се провежда в Стара Загора

Десетки излязоха на протест в подкрепа на Мария Гиздева - момичето, което преди дни извърши убийство с цел да защити живота си. Те се събраха пред сградата на Районния съд в Стара Загора, предаде БГНЕС, цитирани от bTV.

На мястото са и родителите на Мария. Те казаха, че дъщеря им е изключително скромно и наивно дете и че те нямат обяснение защо тя се е озовала в дома му. Чули са от нея разказ, че тя контактувала с някакъв добър дядо, който идвал в кафенето, в което тя работи. И обяснявала, че той имал също 18-годишна дъщеря. Това било единственото нещо, което знаели родителите за този човек.

Реклама

Адвокатът на момичето Валентин Димитров бе призован по телефона да се яви в следствения арест в 11 ч., но тъй като реши да тръгне по-рано, към него се присъединиха и протестиращите.

8-годишната ученичка, която уби възрастен мъж в Стара Загора, е действала при неизбежна самоотбрана, заяви Валентин Димитров.

Пред него и пред полицията тя е заявила, че е била изнасилена от 62 годишния старозагорец. Девойката е направила пълни самопризнания за извършеното престъпление. Случаят се наблюдава от Окръжна прокуратура – Стара Загора.

„Смятам, че момичето е задържано незаконосъобразно, тъй като това е класически случай на неизбежна самоотбрана. Имало е тежко посегателство върху нейната личност. Детето просто се е защитавало. Животът й е бил в опасност”, каза адвокат Димитров. Според него момичето е в тежко психологично състояние. То е съдействало максимално на разследващите и не представлява опасност за обществото.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама