Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5679028 www.bgdnes.bg

Спипаха четирима пътни полицаи, помагали на каналджии и сами превозвали бежанци

Четирима пътни полицаи от областната дирекция на МВР са арестувани и обвинени, че са вземали подкупи от каналджии и са превозвали бежанци до границата, съобщиха на съвместна пресконференция на МВР и прокуратурата.

При обиските в къщите и автомобилите са открити десетки хиляди в различни валути, злато, скъпи пушки от по 40 000 лева, флашки и прави телефони,с които са контактували само помежду си. Жеков, Проданов, Григоров и Николов са дългогодишни опитни  служители. Един от тях е карал много скъп мерцедес, който няма как да купи със заплатата си. При обиските е открита камера за нощно виждане, която струва 18 000 евро, която полицаите от бандата са използвали в престъпната си дейност. Такава нямало и в Гранична полиция.

Реклама

Разработката на спецпрокуратурата е стартирала през април и по време на разследването станало ясно, че в каналджийството са замесени и полицаи. Те събирали такса "Спокойствие" от каналджиите, за да им осигурят чисто трасе от София до границата край Драгоман. Извън работно време самите те превозвали бежанци.

"Дошло е време разделно. МВР и прокуратурата ще продължават да работят срещу корумпираните в системата. Нека приятелите на тези служители с какви пари те ги черпят. Тези хора, заслепени от алчност застрашават сигурността на всички нас.", каза шефът на Вътрешна сигурност Румен Ганев.

Наблюдаващ прокурор по делото е Детелина Йотова, която от днес е заместник на ръководителя на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама