Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5679762 www.bgdnes.bg

Рибери срещу Гуардиола

Словесни атаки между звездата на "Байерн" (Мюнхен) Франк Рибери и бившия вече треньор на тима Хосеп Гуардиола заваляха в последните часове. Французинът не спира да се заяжда с испанския специалист, който от този сезон поема английския "Манчестър сити".
Белязания, както е прозвището на нападателя, не се представяше на обичайното си ниво под ръководството на Пеп. Сега обаче се чувства като възкръснал, откакто Карло Анчелоти пое баварците. Тънките критики от страна на Рибери продължиха и вчера.
"Гуардиола е млад треньор. Липсва му опит! Понякога говори прекалено много, а футболът е много проста игра", захапа го бившият френски национал. Той намеква за отпадането от "Атлетико" (Мадрид) в полуфиналите от последното издание на Шампионската лига.
"Не можеш да правиш грешки в полуфинал на Шампионската лига. Трябва да разчиташ на големите имена, на най-добрите на терена", заяви 33-годишният футболист. На двубоя в Мадрид, загубен с 0:1, Гуардиола остави Рибери и Томас Мюлер резерви. Жером Боатенг дори бе извън групата.
Мениджърът на "Манчестър Сити" Пеп Гуардиола отговори с ирония на атаките на Рибери.
"Какво мога да кажа за Рибери освен това, че го обичам. Все пак е добре, че Франк ме намира за млад треньор. Аз още се уча", отвърна със сарказъм испанският наставник. В същото време Рибери се подмаза на новия си треньор Анчелоти.
"Нямам нужда треньорът да ми казва какво точно да правя на терена. Аз се нуждая от свобода и да усещам доверието му. Тогава съм готов да дам не 100%, а 150%. Имам нужда и от личен контакт, понякога и едно мотивиращо пляскане. Карло е готин и знае как да подхожда с големите играчи", отсече Франк.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама