Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5680579 www.bgdnes.bg

В Ню Йорк отвори врати музей на сладоледа (Снимки)

Балони за ядене, шоколадена зала, басейн от сладки украси за торта са само част от многобройните вкусни изкушения, които предлага новооткрития музей на сладоледа в Ню Йорк.

Всеки тур в музея, който открива врати днес, започва с безплатен сладолед и продължава към зали, изпълнени с балони с хелий, които се ядат. Освен сладкият им вкус, веселата атмосфера на мястото се допълва и от смешните гласове на посетителите, опитали от вкусотиите с променящия гласа хелий.

Реклама

Най-голямата атракция обаче е големият басейн пълен със сладкиши, пред който стои надпис „Намислете си желание и се гмурнете на собствен риск“. Табелата също така предупреждава желаещите да се потопят в него, че влизането им може да предизвика „спонтанна среща“ с други ентусиасти посетители.

В музея има и специална шоколадова стая, която скрита зад сатенена завеса. В нея има шоколадов фонтан, сурови какаови зърна по пода, а на специални екрани се излъчват видеа, посветени на шоколада.

Обиколката завършва с игрална площадка, на която има люлки във формата на сладолед, а посетителите могат да разберат кой е техният вкус сладолед благодарение на специално приложение, което могат да ползват на мястото. Музеят ще бъде отворен само до 31 август и желаещите ще могат да го посещават от 11 до 15 часа, а билетите са на цена от 18 долара за един човек и 30 долара за двоен билет.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама