Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5682141 www.bgdnes.bg

"168 часа": Откуп от 36,5 млн. долара искат за третата тъща на Бърни Екълстън

Страшимир Димов

Гуруто на Ф1 и един от най-богатите хора във Великобритания – Бърни Екълстън, е изправен пред труден избор, след като маскирани лица отвлякоха, а след това поискаха откуп от 120 млн. бразилски реала ($36,5 млн.) за третата тъща на милиардера, 67-годишната Апресида Шунк.

Тя е отвлечена още миналия петък от дома си в кв. “Интерлагос” в Сао Паулу в Бразилия, като по-късно искане за откупа е изпратено до фамилията на Бърни, който с жена си Фабиана живее в добре охраняван дом в лондонския квартал “Челси”.

Реклама

Това е вторият, но успешен опит 86-годишният Бърни Екълстън да бъде изнудван, след като през 2012 г. Мартин Пекъм, англичанин и експерт по сигурността, бе осъден в Лондон за изнудване на шефа на Ф1 за 200 000 паунда с обещание да предотврати отвличането на голямата дъщеря на милиардера – синеоката Тамара, в Близкия изток.

Според статия от това време на в. “Гардиън” обаче

самият Мартин Пекъм е бил част от плана за отвличане на Тамара Екълстън,

като той се е опитал да припечели допълнително от заговора за похищението.

За момента и забавянето на информацията около отвличането на тъщата на Екълстън, и развоят на драмата, която е страхотен удар по Бразилия в дните преди началото на игрите в Рио, са под булото на полицейската забрана за разгласяване на информацията.

Това почти напълно повтаря историята от 2012 г. с Тамара Екълстън, когато подробностите станаха известни едва по време на процеса в лондонския съд срещу Пекъм.

За кога е планиран ударът и как реагира полицията в Бразилия, четете в сайта на "168 часа"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама