Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5682234 www.bgdnes.bg

Слънчево и горещо утре, температурите се повишават

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще е слънчево, след обяд - горещо. Температурите ще се повишат с 1-2 градуса и максималните ще са предимно между 33° и 38°. В София максималната температура ще е около 32°. Това съобщиха за „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

По Черноморието ще е слънчево, след обяд и горещо. Максималната температура ще е 30° - 32°. Температурата на морската вода е 27- 28°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. В планините ще е предимно слънчево и топло. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20.

В понеделник времето ще се задържи слънчево и горещо. Максималните температури ще са между 34° и 39°. Във вторник в Източна България ще бъде предимно слънчево, температурите ще са все още без съществена промяна. Над Западна България около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. Дневните температури там ще са с 2-3 градуса по-ниски. В сряда северозападният вятър временно ще се усили, температурите в цялата страна ще се понижат. Краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще има на повече места в централните и източните райони.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама