Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5694011 www.bgdnes.bg

Втори тотомилионер в Силистра - пак от пункта до автогарата

Късметлията, спечелил 3-те милиона, във вторник пуснал фиш за 3,40 лв.

Преди 7 години младеж от града получил джакпота от 1 340 000 лв.

Спечелилият да си стяга багажа, да си вземе парите и да бяга извън България, коментират в града

Реклама

Втори ден в Силистра се вълнуват кой е съгражданинът им, който е ударил шестица от тотото и спечелил 3 милиона лева. Кой е човекът, който ще уреди живота си, както и този на близките си?

Във вторник, 2 август, в 11,11 ч е пуснат печелившият фиш за 3,40 лева. Късметлията е играл с четири комбинации, без система. Печалбата, която го очаква, е в размер на 3 042 267,40 лева. Този джакпот е извън топ 10 на най-големите в историята на БСТ. Номер 1 е 7 258 184,90 лв. в “6 от 49” от 2014 г.

Ударът е направен в 61-ия тираж на играта “Тото 2 - 6 от 49” на Българския спортен тотализатор.

За последен път

джакпотът

в тази

игра е падал

в Силистра

през 2009 г.

и носи на позналия печелившата комбинация 1 339 202 лева.

Тотопунктът, от който е пуснат фишът тази седмица, е до автогарата. От справка става ясно, че и печалбата през 2009 г. е била пак там.

Павлина Русева работи от 27 г. в системата на тотото, а от шест години е в пункта до градската автогара, където е улучен джакпотът. Казва, че през годините там е имало много печалби. Спомня си и тази от 2009 година. Дошъл един младеж, не знае обаче негов ли е бил фишът, или на някой негов роднина. Често падат печалби и от моментните лотарии по 1000 и 2000 лв. Най-голямата от тях е била 50 000 лв.

Не е намалял броят на играещите тото с появата на картончетата, носещи бързи пари, казва Павлина. Който играе тото, играе!

Реклама

Докато разговаряме, в тотопункта идва Анка Колева. Тя живее на село, но всяка седмица, когато слиза до града, се отбива при Павлина Русева, за да изтърка няколко билетчета. Печелила е по 50-100 лева. Но най-често по 2-3 лв.

Мъжът ѝ започнал да играе тото, когато дъщеря им била на 28 дни. Днес тя е на 43 години. Печелили са в годините и петици, и четворки, и тройки. Милионери обаче не станали.

Различни са коментарите в града. Всички се чудят кой е късметлията и изказват мнение как биха постъпили на негово място. Според някои

щял да изчака

почти до края на

законния срок,

в който може да обяви печалбата си - 45 дни. Длъжен е обаче да спази правилата - да се обади в централата на тотализатора и връчването на чека да стане публично.

Други смятат, че трябва да използва тези дни, за да стегне багажа си, да уреди нещата си и в момента, в който вземе парите, да устрои живота си далеч от България. Тук рискува или да се окаже с повече роднини, отколкото е чувал, или да го притискат за инвестиции. Другата възможност - сладък и разгулен живот, докато парите свършат.

Реклама
Реклама
Реклама