Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5720943 www.bgdnes.bg

Кела предлага общ бизнес на Митьо Очите

Оферта за съвместен бизнес е отправил Пламен Дишков-Кела към някогашния си враг Митьо Очите, научи "България Днес". След години на тежък конфликт, довел до десетки престрелки и побоища, някогашният бос на СИК и несебърският Ал Капоне най-после са заровили томахавките. Нещо повече, Дишков дори бе сред първите хора, посетили Димитър Желязков в болницата след стрелбата в Слънчев бряг.
"Желая ти бързо оздравяване, брат. Като се оправиш, ще ги търсим заедно тия тарикати, дето те гръмнаха. Може и няколко общи проекта да спретнем", обявил Кела на срещата.
Двамата продължили с контактите и след преместването на Митьо Очите в болница "Софиямед", разказват хора от подземния свят. След успешната операция и възстановяването на боса именно Кела предложил на Желязков да се пренесе при него в грандхотел „Поморие“. Комплексът има ултрамодерен център за рехабилитация, където Очите може да се възстанови с помощта на елитните лекари, работещи там. В същата база преди три години се възстановяваше и Кела след операцията на крака му в "Пирогов". След няколкомесечни процедури здравето му бе стабилизирано. Доволен от обслужването Дишков остана в хотела и превърна един от апартаментите в свой щаб. Така след преместването на Митьо Очите в петък вечерта двамата стават съседи.

Близки до несебърския Ал Капоне разкриват, че още при пристигането му той е посрещнат от Кела. Двамата веднага се оттеглили за разговор. На него Пламен Дишков директно отправил покана към Митьо Очите да му стане съдружник. В замяна на инвестиции от няколко милиона Кела гарантирал солиден дял в строителния си бизнес. Така Желязков можел абсолютно легално да отчита нелоши печалби, с който да оправдае охолния си живот пред властите.
Чрез майка си Русанка Дишков е собственик на няколко фирми в Бургас за ремонт и изграждане на водопроводни съоръжения. Благодарение на добрите контакти на Кела с политици по морето дружествата са абонирани за обществените поръчки в района. Само за няколко години "Аква Системс" и "Водно стопанство - Бургас" без проблеми печелят договори за над 20 млн. лева от еврофондовете за подмяна на канализация и ремонт на улици. При част от поръчките фирмите на Кела са единствените кандидати, което гарантира печеленето им.
Желанието да осигури легални доходи на приятеля си Митьо Очите не е единственият мотив за офертата на Кела, твърдят запознати. По думите им бизнесът на Дишков с държавните поръчки в последно време рязко е секнал. Това от своя страна се отразява и на благосъстоянието на фамилията. За да поддържа лъскавия си начин на живот, Кела е принуден да търси пари назаем. Повечето от кредитите са за сметка на двете фамилни фирми. Отделно от това Пламен Дишков продава и част от имотите си в Несебър и Бургас. Сред тях е и луксозното му имение, което принуждава сикаджията да се засели постоянно в грандхотел „Поморие“.
След като повечето от заемите не се плащат, банките налагат запори върху имуществото на фирмите. За да спаси бизнеса си, Дишков трябва в следващите седмици да намери няколко милиона лева. Именно това била и истинската причина за офертата му към Митьо Очите. Планът бил парите на Желязков да покрият дълговете. Отделно на Очите се разчитало и да осигури нови поръчки за строителство чрез контактите си с властите в Несебър и Поморие.

И Магарето се лекува при боса

На лечение в Поморие е дясната ръка на Митьо Очите - Никола Маринов-Магарето. Маринов бе ранен в крака по време на стрелбата в ресторант "4You". След операция в „Пирогов“ състоянието му бе стабилизирано и изпратен на рехабилитация.
Според запознати Магарето ще бъде излекуван напълно и изписан до няколко седмици. Време напълно достатъчно Желязков и довереният му лейтенант да обсъдят ответните мерки срещу бандата на Божо Кравата. Твърди се, че несебърският Ал Капоне не разчитал на правосъдието да накаже хората, който го простреляха и убиха гарда му Александър Алексиев. Босът изпаднал в дива ярост, след като повечето хора от бандата на Божо Кравата бяха пуснати на свобода. За това обмислял собствени действия, за да въздаде справедливост.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама