Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5720958 www.bgdnes.bg

Средец на бунт срещу цигани трафиканти

Стотици жители на Средец излязоха вчера по обед на бунт срещу трафиканти на емигранти, тероризиращи града. Недоволните хора посочиха като основни организатори на нелегалните схеми босовете на цигански клан, които се ползвали с подкрепата на полицията.
В бунта се включиха рокери и националисти от цялата страна начело с ловеца на бежанци Петър Низамов- Перата. Гости бяха и основателите на антиислямското германско движение ПЕГИДА Татяна Фестерлинг и Едвин Вагенсфелд. Двамата през последните седмици се включиха в гражданските патрули на Перата по границата.
"Протестът протича при засилени мерки за сигурност! Вместо да пазят границата, полицаите са завардили входовете на града и опитват да попречат на нашите симпатизанти да стигнат до протеста", написаха във фейсбук организаторите.
Формален повод за тяхното недоволство стана бруталният побой над съгражданина им Иван Стоянов и неговия син Тошко миналата седмица. Двамата мъже бяха потрошени с колове и бухалки в местна кръчма от банда мургави рецидивисти. Побойниците са добре познато ромско семейство в града, от което всички се страхуват и никой не смее да ги пипне. През последните месеци същите хора са замесени в още десетки побоища и обири над хора в градчето. Въпреки подадените сигнали ченгетата не правели нищо, за да предотвратят терора.
"Как ще им направят нещо, като те действат в комбина с полицията. Същите тия биячи ръководят каналите за трафик на емигранти през границата с Турция. Нали не вярвате, че това нещо може да стане без помощта на хора в МВР", оплакаха се протестиращите.
След като чужденците минели границата, били настанявани в циганската махала на Средец. Там те се разпределяли на групи и потегляли с коли и автобуси към София и сръбската граница. Всичко това ставало напълно открито, но ченгетата не реагирали на подадените сигнали. Вместо това циганите трафиканти открито се хвалели, че полицията е с тях и няма кой да ги пипне.
"Основният трафик канал минава през гр. Средец и се контролира от местна циганска фамилия! Постоянно тероризират местното население чрез побоища и кражби! Последно пребиха няколко българи и изпотрошиха заведение. Целта е сплашване на хората, които знаят за престъпните им занимания", написаха организаторите на протеста.
В бунта срещу циганския терор се включиха и пребитите Иван и Тошко Стоянови. Седмица след побоя те лека-полека се възстановяват, но никога няма да забравят за преживяното.
"Много сме благодарни на всички за подкрепата, не сме очаквали такова съпричастие, нямам думи да изкажа какво чувствам", разплакани коментираха пребитите баща и син.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама