Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5722700 www.bgdnes.bg

На сватба с каляска

Женихът краде булката през прозореца, кола мъкне порта с въже

Борислав РАДОСЛАВОВ

Младоженец открадна булка през прозореца, качвайки се тайно по стълба на втория етаж!


Докато трае тайният заговор, близки и приятели на жениха завързаха въже за портата на къщата й и я теглиха с кола в опит да я изтръгнат цялата.


Култовите сцени вдигнаха накрак цяла Враца през изминалия уикенд, а сватбата ще се запомни като една от най-легендарните в целия район.

Реклама


"Тайно се уговорих с брата на булката. Сложихме стълба на къщата отстрани, близо до стаята на булката. Скришом в суматохата се качих по нея и влязох през отворения предварително прозорец. Докато всички се бяха наредили за традиционния "откуп" на булката, аз влетях при нея", сподели пред "България Днес" щастливият младоженец Тодор Нинов.


В събота вечерта той се врече във вечна вярност на своята половинка Даниела. Преди обаче да седнат на богатата трапеза, младоженците и гостите на тържеството преживяваха истински взрив от емоции по откупуването на булката.


Портата пред къщата на семейството на Даниела сериозно се огъна под напора на Тодор и неговите близки. В един момент приятелите и кумовете му вързаха въже за теглича на кола и пробваха да я съборят. Малко преди желязната конструкция тотално да рухне, всичко приключи миролюбиво и напиращите отвън гости успяха да влязат в двора, а след това и в дома на красивата булка.


След това влюбените младоженци бяха превозени до гражданското и църквата с уникална каляска, произведена от последния жив майстор файтонджия в цяла България - 76-годишния Анко Анков от врачанското село Косталево.


Празненствата приключиха в ранните часове на неделя след часове наред хора, танци и наздравици с пожелания за дълъг и щастлив семеен живот на Даниела и Тодор.

Реклама
Реклама
Реклама