Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5722918 www.bgdnes.bg

Радо Слънцето издал Иван Слънцето

Война между съименници и използване на МВР за разчистване на конкуренти в Слънчев бряг е довела до ареста на наркобоса Иван Слънцето, научи "България Днес". Като основен помагач за успешната акция криминалисти посочиха адаша му Радостин Бързанов - Радо Слънцето. Така подсъдимият за афери с дрога авер на Таки на практика прави удар две в едно. От една страна, разкарва гастрольорите около заведенията си в курорта, а от друга, трупа така необходимите му точки пред полицията.

Иван Слънцето и шестимата му авери са задържани в петък след обяд в момент на пласиране на част от стоката си. При обиските в тях са открити различни количества кокаин, амфетамини, марихуана и хероин. По информация на МВР дилърите са закопчани на работното си място в дискотека „Какао бийч“ на плажа в Слънчев бряг. Вчера ченгетата се похвалиха, че знаели за дейността на Слънцето още от началото на лятото. За да си вържат гащите, те първоначално ги поставили под наблюдение. Закачени за подслушване са и телефоните им. По неофициална информация ключова роля при разбиването на наркобандата е изиграл и агент, който описал в детайли работата на бандата. Думите му впоследствие се потвърдили и така се стига до арестите.
Запознати със случая твърдят, че става дума за човек на Радостин Бързанов - Радо Слънцето, който действал по указания от шефа си. Дясната ръка на Таки в зловещата наркобанда на "Чуковете" е собственик на дискотека "Какао бийч". Като наместник на шефа си Христофорос Аманатидис-Таки Радо Слънцето управлява и още десетки заведения в Слънчев бряг. Контролирана от него фирма е и концесионер на плажната ивица.
Именно там пробвал да пласира дрогата си и съименникът му Иван Слънцето. Твърди се, че действията на арестувания бандит не били санкционирани от босовете на култовото заведение. Там от години на клиентите освен алкохол и танци се предлагат и далеч по-изискани услуги като дрога и платена любов. За тях обаче отговарят специално назначени хора, които отчитат печалби на шефовете, а не самозванци като Иван Слънцето.
Според запознати за по-изисканите удоволствия отговаряла бандата на Чуковете, сред чиито босове освен Таки са Слънцето и Борис Борисов - Боби Белята. Срещу последните двама в момента тече дело за наркоразпространение в специализирания съд.
Арестуваният Иван Слънцето дълги години е отговорен фактор в конкурентната наркобанда на Златко Баретата. Според МВР той прави сериозна кариера и дори става отговорник за няколко квартала в София. След разбиването на групировката Слънцето е вкаран в затвора. След като излежава присъдата си, той се отделя от структурите на Баретата и пробва собствен бизнес. Твърди се, че през зимата отново пласирал в София, а в началото на лятото се пренесъл в Слънчев бряг.
"Грешката му беше, че пробва да пласира стока в заведения на далеч по-важни босове от него. Напълно очаквано те не останаха щастливи. След инцидента с Митьо Очите не бе подходящо да го гърмят. Затова предпочетоха да използват полицията да им разчисти терена", обясни човек от подземния свят.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама