Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5723305 www.bgdnes.bg

Само глоба за секс с дъщеря

Сексът между баща и дъщеря не се наказва със затвор според родното правосъдие. Фрапантен случай завърши единствено с глоба за любящия татко.
Преди седмица в публичното пространство се появи кратко съобщение, че баща ще плати 1000 лв. за полов акт с дъщеря си. Двамата били хванати на калъп в село Орловец, община Полски Тръмбеш.
Проверка на "България Днес" показа, че в Орловец никой не знае за подобен казус. Случаят всъщност е от друго село - Обединение. Именно там на 23 януари в крайна къща бил спипан бащата Райко в постелята с малолетната си дъщеря Цеца.
По случая веднага започва разследване. Цеца заявява, че тя е искала и баща й по никакъв начин не я е принудил. Затова той е подведен под отговорност само за съвкупление между роднини по възходяща и низходяща линия, но не и за изнасилване. Делото влиза в Районния съд във Велико Търново. Съдия Младен Димитров показва снизходителност и тъй като бащата не е осъждан и може да лежи в затвора максимално до три години, се позовава на член 78А от Наказателния кодекс, според който при тези условия може обвиняемият да бъде освободен от наказателна отговорност и да му се наложи глоба от 500 лева до 5 бона. Така единствено на бащата е наложено да заплати на държавата административна глоба 1000 лв. Роденият в Свищов Райко е безработен и едва ли изобщо ще покрие санкцията.
Присъдата подлежи на обжалване и протест, чийто срок изтече преди дни. "България Днес" направи проверка дали държавното обвинение е счело наказанието за ниско и е поискало делото да се гледа и пред Окръжния съд във Велико Търново. От Районната прокуратура в старата българска столица заявиха, че не са протестирали решението и тъй като и бащата Райко не го е обжалвал, то вече е влязло в сила.
По този начин съдът и прокуратурата показаха, че са единодушни, че за инцест, ако бащата е неосъждан, се предвижда само административно наказание.
Традиционно българските съдилища дават условни присъди на бащи, изнасилили или блудствали с родните си дъщери. Един от последните случаи е от Враца. Там в квартал "Дъбника" подсъдимият Иво се гаврил с щерка си. Момичето било опипвано по гърдите и краката. В един от пътите бащата дори легнал върху дъщеря си и започнал да търка половия си орган в нея. В крайна сметка извратенякът бе разкрит и пратен пред Темида. Тъй като се призна за виновен, получи 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок.

Майка си легна със сина си

В кръвосмесителна връзка се забъркват и майки със синовете си. Само преди дни британски съд прати за 5 години в затвора дама, която не само че е правила секс с непълнолетния си син, но и записала половия акт на камерата на мобилния си телефон. След това продала видеото зад граница.
36-годишната жена, която живее в Уелс, изпратила видеото на сестра си в Пакистан.
На делото детето сподели, че не обвинява своята майка. То обаче призна, че го е срам от това, което е направило.
Адвокатката на обвиняемата обясни, че жената е жертва на културния шок, който е преживяла, че цял живот е била учена да е предана дъщеря и любяща жена и че още на 13 години са я оженили по договорка.

Иван ЗАЛЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама