Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5725196 www.bgdnes.bg

Дъщерята на Димитър Цонев - Деси: Бог спаси татко от нещо по-лошо!

Не е издържал рутинна процедура, лекарите се бориха докрай

Душата на легендарния журналист Димитър Цонев е на по-добро място.
В това е убедена дъщерята на водещия Деси.
"Вярвам, че това е едно спасение за баща ми. Бог го спаси от нещо по-лошо, което щеше да го настигне, ако беше останал жив. Вярвам, че е на едно по-добро място и че винаги ще е близо до нас - семейството му" - през сълзи сподели Деси пред "България Днес" часове след кончината на баща си.


"Лекарите са направили всичко по силите си, но организмът му не е издържал една рутинна процедура. Последствията от инсулта са били много тежки" - обясни още Цонева. Тя допълни, че въпреки скръбта трябва да се съвземе и да се изправи на крака, за да посрещне всичко, което й предстои.
От приемането му в болницата до последния му дъх дъщерята на Митко и за миг не спря да се моли на Бог и да призовава съдбата да върне родителя й към нормалния ритъм на живот.
"Не ни оставяй! Дръж се, тати!!!" - написа в социалната мрежа Деси часове преди смъртта на баща си, споделяйки публично фотос, на който Цонев е в компанията на внука си Янчо.
Съпругата на водещия – Мариана, приема най-тежко загубата. Последните седмици Цонева почти не е заспивала, споделят близки до семейството. Нейни познати се опитваха всячески да я накарат да възвърне духа си. Само ден преди смъртта на обичания й мъж Мариана сподели мъката си и публично в социалната мрежа.
Цонев си отиде от този свят навръх рождения ден на сина си Димитър и едва седем дена преди своя собствен. В последния ден от месеца водещият щеше да навърши 57 години. Легендарният журналист загуби битката за живота си след деветдневна борба във ВМА. 56-годишният водещ издъхна след тежък инсулт и последваща от него белодробна инфекция.
Митко Цонев бе приет в реанимацията на Военна болница след получен масивен инсулт. Водещият и семейството му са се прибирали от почивка, когато изведнъж му станало много лошо. Вечерта бил приет по спешност.

Реклама


Първоначалните изследвания показаха аневризми в мозъка на водещия, причинили тежкия инсулт. Миналата седмица Цонев бе опериран, а състоянието му за кратко стабилизирано.
В началото на седмицата шефът на ВМА - генерал Николай Петров, излезе с официално изявление за тежкото състояние на водещия. Той заяви, че лекарите отново се борят за живота на Цонев, след като той е получил белодробни усложнения и се е наложило органите и дишането му да се поддържат изкуствено.
Колегите на журналиста от БНТ изказаха своите съболезнования на семейството му в официалния сайт на телевизията. Кариерата му е свързана изцяло с държавната телевизия и зрителите го познават предимно оттам.


"Трудно е да ти кажем "Сбогом!", Митко, ти винаги ще бъдеш с нас! Със своя професионализъм ще останеш една от емблемите на Българската национална телевизия! Нито ние, нито зрителите можем да забравим твоята усмивка!" - скърбят колегите на Цонев.
Премиерът Бойко Борисов също поднесе своите съболезнования към семейството на журналиста.


"С прискърбие научих, че днес ни е напуснал големият български журналист Димитър Цонев. Поднесох съболезнования към съпругата му и семейството. Светла му памет!" - сподели министър-председателят.
"България Днес" изказва своите дълбоки съболезнования на близките на Димитър Цонев!

Ина ИЛИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама