Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5727152 www.bgdnes.bg

Хасан и Ибрахим се преместиха в София

Близнаците пианисти Хасан и Ибрахим официално стават столичани!
Малките виртуози са взели окончателното решение да напуснат родния си град Шумен и да заживеят в София.


"Синовете ми се колебаеха между Варна и София, но в крайна сметка решиха да отидат в столицата. От есента те ще учат в Националното музикално училище "Любомир Пипков", откъдето е тръгнала кариерата на едни от най-известните български музиканти, достигнали световните сцени. Ще бъдат седмокласници и много се вълнуват от новото предизвикателство. Промяната е добра за тях, тъй като досега не бяха в музикално училище и се разпиляваха с предмети, които няма да им бъдат от полза в бъдеще", разказа пред "България Днес" техният баща Дениз Игнатов.

Реклама


Първоначалната идея Хасан и Ибрахим да живеят на самостоятелна квартира е пропаднала и в крайна сметка те ще бъдат настанени в общежитие на Музикалното училище. "Там ще се чувстват по-добре в обкръжението на други деца. Ще могат както да учат, така и да се забавляват. Това ще бъде много важно за тях, за да свикнат по-лесно с новата обстановка", каза още Игнатов.


Близнаците за пръв път в живота си ще бъдат много по-независими, тъй като родителите им и двете им сестри ще останат да живеят в Шумен. "В началото ще опитвам по-често да ходя при тях в София, докато трае т.нар. адаптивен период през първите месеци. Така и на тях ще им бъде по-лесно да приемат новото предизвикателство. Истината е, че София е правилното място за тях, тъй като това ще помогне на кариерата им и ще бъдат близо до всички важния събития", добави гордият татко на пианистите, като призна, че е оставил синовете си сами да решат къде да продължат житейския си път. Засега малките таланти още не знаят кой ще им е основен преподавател, но са се насочили към музикалната педагожка Любов Шишева, която е изключително уважавано име в професионалните среди.


Игнатов намекна, че Хасан и Ибрахим имат покана за нови концерти в САЩ около коледните празници, но тепърва ще се мисли по-сериозно за организацията на пътуването. Съвсем наскоро близнаците гостуваха отвъд океана и предизвикаха огромен фурор с изпълненията си, като се превърнаха в любимци на местната публика. Затова и не е изненадващо, че има покана за ново гостуване, на което да представят майсторските си произведения.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама