Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5727446 www.bgdnes.bg

"Водният маратонец" Реза Балучи в опит да "тича" по вода до Бермудите (Снимки)

Властите в град Джаксънвил в щата Флорида закопчаха за трети път "водния маратонец" Реза Балучи, които опитва с надуваемо колело да стигне до Бермудските острови, съобщиха местните, цитирани от "Марица". 

Tова е пореден опит на Балучи да стигне с тичане до островите с надуваем балон "Зорба". След арестуването му предните два пъти, той бе въдворяван в психиатрична болница. После бе пускан, тъй като е напълно нормален любител на екстремните преживявания.

Реклама

 Балучи бил заловен от полицията на 116 километра навътре в морето. Когато бреговата охрана го достигнала, той извадил нож, опрял го в гърдите си и заплашил да се самоубие.

Номерът не минал, по простата причина, че както сам признал по-късно, нямал никакво намерение да отнема живота си.

"Колелото" на Балучи е система от надути и слепени пластмасови мехури. Маратонецът стои в центъра им, тича и върти колелото като морско свинче. Така то се движи по водата.

Балучи е бежанец от Иран. Стана известен с това, че обиколи 55 страни на велосипед за 7 години. След това в продължение на 43 дни бяга ежедневно по 78 километра и така прекоси Америка от океан до океан. Сравняван е с филмовия герой Форъст Гъмп.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама