Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5728438 www.bgdnes.bg

Поничките отиват на съд, но не за смъртта на Тодор от Враца

Районната прокуратура във Враца внесе в съда обвинителния акт срещу братята Иван и Десислав Дамянови, по-известни с прякора Поничките, за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов. Обвинението срещу двамата мъже е за хулиганство, извършено с особен цинизъм.

Младежът почина на 12 януари в центъра на Враца при сбиване с двамата братя. Веднага след трагедията Поничките бяха арестувани и обвинени в непредумишлено убийство. Обществото във Враца са разбунтува и излезе на няколкодневни протести срещу прокуратурата и обвинението беше променено в най-тежкото - предумишлено убийство по хулигански подбуди.

Реклама

Петорна съдебно-медицинска експертиза обаче установи, че нараняванията от сбиването не са довели до смъртта на младежа, а той всъщност е имал сърдечно заболяване.

В резултат на събраните доказателства, делото беше изпратено от Окръжната в Районната прокуратура във Враца. Срокът за изготвянето на обвинителния акт беше удължен по искане на обвиняемите, за да бъдат разпитани и други свидетели. Предстои делото да бъде разпределено и да се насрочи дата за процеса.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама