Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5728646 www.bgdnes.bg

Новият треньор на ЦСКА: Не очаквайте чудеса от мен

Новият треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску е избран след разговори с румънските легенди Джика Хаджи, Георге Попеску и баща му Ангел Йорданеску. Това призна Христо Стоичков, който лично представи наставника на "червените". "Имах възможността да разговарям с мои бивши колеги от Румъния - каза Стоичков. - Те ми дадоха пълна информация за него. Знаете, че мога да звънна на Хаджи, Попеску, Моуриньо или Гуардиола. Така се спряхме на Йорданеску. Пожелавам му в края на сезона да е също така весел, както сега. Той е човек с идеи, знае как да наложи дисциплина. А има ли дисциплина, всичко става по-лесно. Еди, добре си дошъл! Пожелаваме ти много успехи!"
Новият треньор първо се похвали с фланелка, подарена му от феновете на ЦСКА. Йорданеску не се изхвърли с обещания за купи и титли, а призна, че му предстои много работа, за да превърне "червените" в топклуб и претендент за първите места. Най-големите успехи на треньора до този момент са с "Пандури", с който достига до третото място в Румъния и финал за Купата на лигата.
"Това е един много щастлив и страхотен ден за мен, защото днес се присъединявам към това страхотно семейство ЦСКА - започна румънецът. - За мен е чест да съм част от този клуб и редом до такива легенди. Знам, че идвам в клуб с огромни традиции и страхотни фенове. Знам, че имаме много работа за вършене. Осъзнавам, че поемам голяма отговорност. Искам да благодаря за гласуваното доверие. Обещавам, че ще вложа всичко, за да постигнем успехите, които се очакват от нас. Обещавам във всеки мач да се раздаваме и да играем за победа. Няма как да спечелим всички двубои, защото това е футбол."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама