Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5728988 www.bgdnes.bg

Продадоха икона с Хитлер

Икона с лика на немския диктатор Адолф Хитлер разбуни духовете. "Произведението на изкуството" с образа на Фюрера бе пуснато на търг в роден сайт. Офертата се разпространяваше стремглаво в социалната мрежа и бързо набра популярност.
На картината Хитлер е изрисуван като светец. Той държи разтворена книга, в която е записана една от неговите прочути фрази. В двата края на иконата са отбелязани инициалите на немския Фюрер. От ляво се намират буквите "А" и "Д", а от дясно "Х" и "Т"
Началната цена, която авторът искаше за картината, бе 150 лева. Под иконата той дава и информация за нея. Изрисувана е с масло върху дърво. Размерите й са 39 на 45 сантиметра. Също така твърди, че е била запазена и изглеждала като нова.
За няколко дни над 1000 потребители са видели обявата. Въпреки това само един е решил да наддаде в търга за нея. И така той се е сдобил с рядката икона с лика на Хитлер. За съжаление късметлията, който е закупил ценната икона, не е оставил никакви координати в сайта за продажба. Това е причината редакцията да не успее да се свърже с него и той да разкаже къде ще окачи новата си придобивка.
Иконата с лика на Хитлер е едно към едно като някои на Исус Христос. Много от потребителите, които са посетили сайта, забелязват това и отчитат, че най-вероятно "произведението на изкуството" е направено на специална програма за обработка на снимки - фотошоп.
"Икона с образа на Хитлер няма. Човекът си прави шега с вас", гласи един от коментарите. Според други деянието с пускането на картината с лика на Хитлер е богохулство и веднага е трябвало да бъде премахната от отговорниците на сайта, а не да стои там повече от 3 дни.
Други твърдят, че иконата е пусната нарочно, за да се види колко души биха си закупили подобна вещ. Както е известно, в България има доста привърженици на Фюрера. В социалните мрежи има куп групи, които носят неговото име. Вътре постоянно се споделят и снимки на немския диктатор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама