Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5729160 www.bgdnes.bg

Деси Цонева: Пазим праха на татко у дома

 Семейството решило да го кремира, каза щерката на Митко Цонев

Прочутият телевизионер Димитър Цонев ще бъде кремиран, като семейството ще пази праха му у дома.
Това сподели вчера дъщеря му Деси Цонева, която добави, че с майка й и брат й са взели заедно това решение.
"Погребение няма да има. Решихме да си го кремираме и да го приберем вкъщи, да бъде до нас. Искам да направим един флашмоб и да го изпратим с аплодисменти" - каза Деси Цонева. Тя се е заела с организацията на опелото, което ще се състои в събота.
Въпреки страшния шок от загубата Деси смята, че това е бил възможно най-добрият изход след инсулта. Пред "България Днес" след кончината на Цонев дъщеря му сподели, че Бог го е спасил от нещо много по-лошо.


"След този страшен инсулт последствията щяха да са много тежки за него. Той не би преживял да бъде обездвижен, да бъде зеленчук" - изплака Деси, която упорито върви по стъпките на татко си в журналистическата професия.
Димитър Цонев издъхна във ВМА след осемдневен престой в болницата и въпреки неимоверните усилия на лекарите. Водещият получи тежък инсулт, причина за който се оказаха аневризми в мозъка. Вследствие на инсулта Цонев получи белодробни усложнения и в крайна сметка сърцето му не издържа.
"Всеки ден пиеше вода с лимон, после фреш от ябълка, целина и джинджифил, после фреш от портокал, ходеше на сауна, въобще живееше здравословно" - разказва Деси за навиците на баща си приживе.
Семейството на телевизионера все още не може да осъзнае жестоката загуба. Цонев си отиде от този свят навръх рождения ден на сина си Димитър.
"В такива моменти научаваме колко всъщност е важно здравето. И да бъдеш проактивен към здравето си, дори и когато се чувстваш добре и здрав. Татко, ще те помня вечно" - сбогува се с татко си Цонев-младши.


Близките на легендарния телевизионер са решили да създадат фондация на негово име. Тя ще има за цел да подпомага млади журналисти и да награждава най-добрите в бранша. Семейството на Димитър призова всички, които искат да го изпратят в последния му път, да не купуват цветя. Парите, които ще дадат за букети, да бъдат дарени за фондацията, апелира Деси.

Ина ИЛИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама