Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5729185 www.bgdnes.bg

Оперираха шията на Цвети. Състоянието на гимнастичката се подобрява

Най-вероятно е последната интервенция, казаха от "Пирогов"

Поредна и най-вероятно последна операция претърпя гимнастичката Цветелина Стоянова, обявиха от "Пирогов". 21-годишната ни грация и световна шампионка с ансамбъла е в тежко състояние след падане от 6-ия етаж на 14 юни. Битката за живота на Цвети вече е зад гърба й и лекарите говорят за рехабилитация и възстановяване.
"Екипът на професор Николай Габровски извърши най-вероятно една от последните оперативни интервенции на пациентката. Лекарите оперираха шията й, тъй като там имаше една нестабилност, която трябваше да бъде фиксирана. Посредством диск и фиксация те стабилизираха тази засегната област. Пациентката е настанена в Централна реанимация. След престоя там ще бъде върната в неврохирургията, където ще продължи нейната рехабилитация", каза пред "България Днес" говорителят на "Пирогов" Мария Пойразова, без да навлиза в повече детайли.
Припомняме, че Цветелина Стоянова беше приета в "Пирогов" с множество травми, като бяха засегнати няколко области - сериозна белодробна контузия, травма в областта на корема и прешлените.
Цвети прекара повече от месец в Централната реанимация на болницата, където състоянието й беше стабилизирано. Веднага след инцидента се наложи да бъде оперирана и далакът й да бъде изваден заради тежък кръвоизлив.
От началото на месеца 21-годишната девойка е настанена в Клиниката по неврохирургия, където продължава лечението и лекарите са започнали да я раздвижват. Престоят на Стоянова се удължи за неуточнен период от време, след като надеждите да бъде изписана в средата на август не се изпълниха. Семейството на Цвети не се отдели и за миг от спортистката. Бабата, бащата и братът на момичето са неотлъчно до нея, а приятелят й - футболистът Александър Любенов, пътува до София при всеки удобен случай.
"Като цяло състоянието на гимнастичката е добро. Все още обаче е рано да се каже кога тя ще бъде изписана", завърши Пойразова.

Димитър Андреев

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама