Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5729236 www.bgdnes.bg

Нападнаха Фортуна. Въздушна битка в небето над Разград

Див орел подплаши талисмана на "Лудогорец"

Подарък от "Лацио"
Орелът Фортуна е подарък от "Лацио" в знак на уважение към българския шампион.
Двата отбора се срещнаха на 1/16-финалите в Лига Европа преди две години. Успехът беше за разградчани с общ резултат 4:3. Птицата бе изпратена в България преди 1/8-финала срещу "Валенсия".
"Лацио" запазиха своя собствен талисман, орел на име Олимпия. Той прелита над стадиона преди всеки домакински мач на тима.

В истинска въздушна битка е влязла орлицата на "Лудогорец" Фортуна, научи "България Днес". Талисманът на разградчани сериозно е стреснал хората, които се грижат за него.
Орлицата пострадала преди няколко дни по време на снимки на клип, посветен на шампионите, разказа очевидец на случката. След включването на камерите дресьорите пуснали Фортуна да лети, за да може да бъде снимана във въздуха. Изненадващо обаче от някъде се появил див орел, който нападнал питомната птица. Той я ударил с клюн няколко пъти. След това тя се снишила, но вместо да кацне, където трябва, се скрила от погледите на изумените присъстващи. Тя била засечена чрез чипа, който има, но се оказало, че е на трудно достъпно място. Докато стигнат до Фортуна, служителите на "Лудогорец" срещнали не малко трудности. Все пак са успели да я намерят и да я приберат на сигурно място в клетката й. Не е ясно дали е имало някакви поражения по талисмана.
"Не знам за инцидент с орлицата, който да се е случил наскоро - коментира пред "България Днес" пресаташето на "Лудогорец" Владислав Трифонов. В момента всички в клуба сме ангажирани около участието на отбора в Шампионската лига, усилията ни са насочени в тази посока. Преди се е случвало Фортуна да не кацне точно на мястото, където трябва, но дресьорите знаят как да действат в такива ситуации. Спомням си, че веднъж беше кацнала на върха на едно високо дърво в района на зоопарка в Разград. Отдолу се намира клетката на лъва. Фортуна не искаше да слиза и беше нужно доста време, за да я приберем. Но тя има чип с джипиес и няма как да изчезне така, че да не можем да я намерим."


Въпреки всичко орелът явно носи късмет на "Лудогорец", защото отборът вече заслужи второто си участие в групите на Шампионската лига. Жребият беше теглен снощи след редакционното приключване на броя. Преди това испанската преса определи българския тим като един от тези, които лесно могат да бъдат победени. Според авторитетния вестник "Ас" най-добрите отбори в четвърта урна, където е и "Лудогорец", са "Монако" и "Бешикташ". Останалите шест отбора, сред които и българският шампион, не би трябвало да представляват никаква трудност за испанските представители, твърди изданието.
"Ас" прави и едно уточнение.
"Винаги е добре да се избягват дългите пътувания - пише вестникът - Като това в Русия за гостуване на "Ростов", до Хърватия за мач с "Динамо" или до България за среща с "Лудогорец."
Най-четеният вестник на Пиренеите "Марка" също определя "Монако" като най-сериозен противник в четвърта урна.
"Селтик", "Легия", "Бешикташ", "Лудогорец", "Копенхаген" и "Динамо" (Загреб) са описани като "мотивирани за борба". В социалните мрежи редица испански любители на футбола прогнозираха, че "Лудогорец" отново ще бъде в група с "Реал" (Мадрид), както преди две години.

Елица МЛАДЕНОВА

Кристиан ИВАНОВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама