Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5729250 www.bgdnes.bg

59-годишна учителка умъртвила мъжа си, хвърлила трупа му и две години вземала пенсията

59-годишната Веселина Гинева от Бургас е причинила по ужасяващ начин смъртта на бившия си съпруг Димитър Миразчиев, с който е живяла в общ апартамент. Гинева е детска учителка с висше образование. Прокуратурата й е повдигнала обвинения за четири престъпления - за убийство, за противозаконно лишаване от свобода, затова, че с поведението си е застрашавала живота на мъжа си като го е държала без лекарски грижи и достатъчно храна, както и за измама.

Зловещият сюжет се развива през последните две години в един апартамент в блок 2 на бургаския ж.к. "Лазур". Димитър Миразчиев е бил в тежко здравословно състояние и бившата му жена, от която има дъщеря, е трябвало да се грижи за него. За продължителен период от време обаче тя го е оставяла без необходимата лекарска помощ, включително и без храна. Това стана ясно по време на съдебното заседание, което тече и в момента в Бургаския окръжен съд след като прокуратурата поиска за 59-годишната учителка постоянна мярка задържане под стража.

Реклама

Първоначално Динева дава подробни обяснения, но след като е привлечена като обвиняема представя фактите по различен начин, заяви в съдебната зала прокурор Ангел Георгиев.

"Никога не ми е минавало през ума да навредя на мъжа си. Той за мен беше като едно болно дете. Ще бъде цяла трагедия след като той почина да довършите и мен", емоционално заяви в съда Гинева. Според нея мъжът й Димитър е починал сам на 1 август 2014 година. 

"Нямах никакъв мотив да го убивам, той получаваше голяма пенсия и аз исках да си я ползвам", откровено заяви детската учителка. Като факт, който е в нейна полза тя посочи и това, че след смъртта на мъжа си не е унищожила тялото му, а само го е оставила в морската градина на Бургас. Останките на Димитър Миразчиев бяха открити на 26 февруари 2015 година. Тогава обаче не е било ясно на кого са намерения череп и кости в парк "Езеро" в Бургас.

Преди около месец и половина ДНК-експертиза установява, че те са именно на бившия мъж на Веселина Гинева. Разследването разполага със свидетелски показания, че Миразчиев по всякакъв начин е търсил помощ, дори е подхвърлял бележки, намиране от съседите им. През март 2015 г. жилището е било посетено от специална комисия след сигнал на един от съседите. Наложило се съдействие на полицията да разбият с "кози крак" входната врата на апартамента. Оказало се, че Веселина се е заключила заедно с мъжа си в банята и 40 минути полицаите я увещавали да излезе оттам. След този случай Димитър бил откаран в болница, но после отново е върнат в жилището си.

С 21 830 лева е ощетила държавния бюджет обвинената учителка, продължавайки да взема пенсията на уморения от самата нея бивш съпруг. В съдебната зала обвиняемата разкри, че мъжът й дълги години е страдала от алкохолизъм и с това са свързани останалите му заболявания. Очаква се съдът да реши дали да остави жената в ареста.

Реклама
Реклама
Реклама