Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5729613 www.bgdnes.bg

Учителката Веселина нямала съучастник, сама пренесла стопения труп на мъжа си

59-годишната Веселина Гинева не е имала помощник в пъкления си план да умъртви мъжа си и след това да продължи да взема пенсията му, смятат разследващи.

Според събраните доказателства жената, която и завършила филиала на СУ в Благоевград за детски учителки, е пренесла сама  тялото на Димитър Миразчиев, издъхнал на 1 август преди 2 години.

Реклама

Тя разказала за това в първоначалните си контакти с полицията, преди да й бъде повдигнато обвинение.

Заради "спартанския режим", на който бил подложен - с оскъдна храна отвреме навреме, Миразчиев буквално се стопил. Това видели и полицаите, които на 10 март 2014 г. се отзовали на сигнал на съседи, че нещо става в апартамента на Гинева.

Днес в съда педагожката разказа, че мъжът й издъхнал сам. "До обяд го гледах как диша трудно и всеки момент очаквах да се оправи, защото до последно ядеше, а пък аз смятам, че човек, който се храни няма да умре", заяви Веселина. Хриповете му се чували до 12.15 ч.

Тезата на прокуратурата е, че Гинева е убила мъжа си, но на този етап обвинението не разкрива подробности как точно е станало това.

Стопеният от недохранване труп на Димитър бил поставен в малък контейнер за разделно събиране на отпадъци и откаран до морето като първоначалните планове на Веселина била да го изхвърли във водата. Впоследствие обаче се отказала.

11 свидетели са разпитани до момента, основно съседи и роднини на бившето семейство.

Реклама
Реклама
Реклама