Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5730411 www.bgdnes.bg

Отписаха "Лудогорец"

В Англия, Франция и Швейцария изобщо не броят отбора на "Лудогорец" за жив, а просто за кръводарител. Такива са коментарите след жребия за групите на Шампионската лига този сезон. "Орлите" от Разград попаднаха в компанията на "Арсенал", "Пари Сен Жермен" и "Базел" в група "А" на турнира.


"Топчиите" имат лесен път към излизане от групата, където трябва да се съревновават с ПСЖ - коментира "Мирър". - Да, но там го няма вече основното им оръжие Златан Ибрахимович. Срещу "Лудогорец" ще има две лесни победи. "Базел" също не е от класата на Арсен Венгер и възпитаниците му, макар при гостуването в Швейцария да е възможно да има проблеми. "Арсенал" вече е страдал от това. С Алексис Санчес и Аарън Рамзи в състава този път "Арсенал" не трябва да има проблеми."
"Няма проблем за "Арсенал" освен това дали ще се пребори за първото място с ПСЖ. "Базел" не е голяма хапка, "Лудогорец" е енигма, макар преди два сезона да срещна "Ливърпул" също в груповата фаза, но така и не успя да направи нещо запомнящо се", коментира нагло "Дейли Мейл".
В Англия на коментаторите паметта им е малко къса, защото още в първия си мач в най-комерсиални турнир на "Анфийлд" срещу "Ливърпул" българският шампион загуби с 1:2 след пресилена дузпа, отсъдена от рефера Матей Юг в допълнителното време, реализирана от Стивън Джерард. А и като цяло съдийството, меко казано, бе срещу българите. В реванша, пак срещу "мърсисайдци", на стадион "Васил Левски" вече реферът нямаше какво да направи и мача завърши 2:2.
"Базел" тогава също бе в групата с "орлите" и не се оказа толкова костелив орех, след като в София "зелените" победиха с 1:0, но при гостуването бяха разгромени с 0:4.
Във Франция отношението към "Лудогорец" е дори толкова пренебрежително, че авторитетното издание "Франс Футбол", което провежда анкетата за "Златната топка", само маркира, че участват в група "А". В нея основното е сблъсъкът между ПСЖ и "Арсенал", които имали вражда още от преди 22 години, когато се срещнали на полуфинал в тогавашния турнир за КНК. Тогава на "Парк де Пренс" завършили 1:1, а на "Хайбъри" домакините били с 1:0. Вълнуващи спомени...
Президентът на ПСЖ Насер ал-Хелайфи прояви повече разум и заяви, че тимът му ще подходи с необходимото уважение както към тимове като "Арсенал", така и към "Базел" и "Лудогорец".
"Като всяка година, така и тази очакваме с нетърпение да започнем сезона в Шампионската лига. Това състезание остава нашата най-голяма мечта. Независимо дали става дума за "Арсенал", "Базел" или "Лудогорец", ние трябва да подходим със страхотен респект към противниците, както и с много амбиция. Нашата цел ще бъде да спечелим всеки един мач в груповата фаза" коментира Ал-Хелайфи.
"Атрактивна група за Базел" и "Двама гиганти и един стар познат" са първите заглавия в швейцарските вестници след жребия за груповата фаза в Шампионската лига.
"Базлер Цайтунг" акцентира, че групата е доста трудна от гледна точка на факта, че "Арсенал" и ПСЖ са фаворити, но имат малко предимство над "Базел", който пък има малко предимство над "Лудогорец". Другият интересен факт за медиите в Базел е, че Гранит Джака и Мохамед Елнени са бивши играчи на швейцарците, а сега с екипа на "Арсенал" ще се изправят срещу доскорошните си приятели.
"Предлагат ни се трудни и в същото време интересни двубои. Гледаме напред и ще се постараем "Базел" да има нещо повече от присъствие в тази компания, бяха първите думи на треньора на "Базел" Урс Фишер, цитиран от сайта на клуба.
Наставникът на българския шампион Георги Дерменджиев не бърза с гръмките изказвания.
"Това е жребий за Шампионската лига, няма как да не съм доволен. Който да се падне, това са изключителни силни отбори. Сега се надявам да спечелим толкова, че да вземем третото място. Още е рано, но мисля, че ПСЖ има потенциала да бъде първи в групата. Сега може да проверите състава им да видите за какви футболисти става въпрос. За нас е чест да играем срещу тези отбори", допълни Дерменджиев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама