Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5730476 www.bgdnes.bg

Първо в "24 часа": Оперираха успешно Боян Петров и Андрей Ковачев

Алпинистът Боян Петров и екологът Андрей Ковачев са оперирани днес във Военно-медицинска академия, научи "24 часа".

Операциите и на двамата са преминали успешно, те засега остават в реанимацията.

Опериран е пострадалият крак на Боян Петров и ръката на Ковачев.

Инцидентът се случи във вторник. Екологът Андрей Ковачев и Петров броели прегазените животни на ГП-Е79, където трябва да мине и ЛОТ 3.2 на АМ „Струма”.

Реклама

Катастрофата е станала в 11.20 ч. в района на Османска чешма на входа на дефилето, на 50 м след свлачището, което се укрепва с мрежи и в момента по него не се работи. Единият е изхвърлен зад 40-сантиметрова подпорна стена.

Двамата бяха докарани в спешния център на благоевградската болница в тежко състояние, но без опасност за живота. Андрей Ковачев е с мозъчен оток, а Боян Петров с фрактури на ребрата и черепа. Малко по-късно и двамата бяха преместени в София с реанимобил, изпратен по личното настояване на премиера Бойко Борисов.

"Вчера имахме един инцидент. Ивелина Василева ме информира веднага за катастрофата и аз разпоредих, съответно министерството и ВМА, изпратиха два реаномобила веднага след инцидента и може би тези бързи професионални действия и на „Бърза помощ”, и на лекарите да дадат добър шанс и за двамата – и за Андрей Ковачев, и за алпиниста Боян Петров", каза Борисов на заседанието на правителството в сряда.

27-годишната румънка, блъснала с колата си алпиниста Боян Петров и еколога Андрей Ковачев е с мярка неотклонение 5000 лева парична гаранция. Тя бе привлечена като обвиняема за нанасяне на средни телесни повреди по непредпазливост.

Очаквайте подробности

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама